2020. december 8. kedd

Zarándokének. A mélységből kiáltok hozzád, URam!
Uram, halld meg szavamat, füled legyen figyelmes könyörgő szavamra!
Ha a bűnöket számon tartod, URam, Uram, ki marad meg akkor?
De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged.
Várom az URat, várja a lelkem, és bízom ígéretében.
Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, mint az őrök a reggelt.

Zsolt 130,1-6.

HÍVÓ SZÓ

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! (Ézs 55,6)

Nehezünkre eshet segítséget kérni, de van, amikor nincs más választásunk. Egyszer édesapám úgy döntött, hogy egyedül megjavítja a radiátorszelepet a hálószobában. Édesanyám vásárolni volt, és arra ért haza, hogy apám kiabált a hálószobából: "Segítség! Segítség!" Apám a radiátor előtt térdelt, hüvelykujjával torlaszolva el a szelepet, hogy a víz ne spricceljen, és ne áztassa el a szőnyeget. Édesapámnak segítségre volt szüksége, valakire, aki tud hívni egy vízvezeték-szerelőt. A radiátort nem tudta saját maga megjavítani, segítségért kellett kiáltania.
Isten arra bátorít minket, hívjunk segítséget: kiáltsunk, üvöltsünk vagy halkan kérjünk. Tudom, hogy olykor vonakodva kérek segítséget, amikor szükségem van rá, és az ellenállásommal már saját magamnak okozok kárt. De Ézs 55,6 eszembe juttatja, hogy hívjam Istent. Istennél nincsenek korlátozások: bármikor, bárhol hívhatjuk. Mi akadályoz meg ebben? Isten közel van, mindenkinek szóló nyílt meghívót nyújt át nekünk.

Imádság: Istenünk, segíts bízni benned, hogy te felelsz a segítségkérésünkre. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vígy minket kísértésbe..." (Mt 6,9-13) Ámen.

Isten hallja, ha hívom őt.
Hilary Allen (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A VÍZVEZETÉK-SZERELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek