2020. december 10. csütörtök

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban." És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: "Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat."

Lk 2,8-14.

ISTEN MÉG MINDIG ELBŰVÖL

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. (Lk 2,8-9)

Nemrégiben olyan gyönyörű napfelkelte köszöntött rám, hogy pizsamában rohantam ki a hátsó ajtón fényképezőgéppel a kezemben. Le akartam fényképezni a látványt, még mielőtt a színek elhalványodnak. A szépség annyira elbűvölt, hogy nem is gondoltam rá, hogy nézek ki.
Ha ennyire el tud bűvölni egy napfelkelte, vajon milyen lenne átélni, aminek a pásztorok voltak részesei? Azon az éjjelen Betlehem közelében, amikor a pásztorok virrasztottak nyájaik mellett, hirtelen megjelent az Úr angyala. Nemcsak ámulatba estek, hanem bizony féltek is. De azt hiszem, nem az angyallal való találkozás volt a legnagyobb csoda számukra, hanem az újszülött, akinek meglátogatására küldte őket az angyal. Miután megtalálták és látták Jézust a jászolban, ahogyan az angyal mondta nekik, Istent dicsőítve és magasztalva hagyták el az istállót.
Az a régen volt éjszaka nemcsak az angyalokról, pásztorokról és fogadósokról szólt. Az az éj arról az üzenetről szólt, amit Isten küldött, pólyába tekerve. Az üzenet Jézus Krisztus volt, aki azért érkezett, hogy Isten igaz valóját megmutassa.

Imádság: Istenünk, tégy minket késszé, hogy át tudjuk adni az örömhírt azoknak, akik körülvesznek bennünket! Ámen.

Nagy örömöt találhatunk Isten meglepetéseiben!
Peter Caligiuri (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÉNYKÉPÉSZEKÉRT!



A Csendes Percek füzetek előfizethető. Ajándéknak is kiválló.
Előfizetés egy évre (6 db füzet) 2021. január 1-től:
Belföldre, szomszédos országokba: 2280 Ft
Európa többi országába: 17 EUR
Tengeren túlra: 25 USD
Megrendeléseket várjuk a szerkesztőségnél:
Magyarországi Metodista Egyház
1032 Budapest, Kiscelli utca 73.
Tel/fax: 06 1 250-1536
E-mail: szerkesztoseg@csendespercek.hu

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek