2020. december 11. péntek

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.
Józsué ezt parancsolta a nép elöljáróinak: Menjetek végig a táboron, és parancsoljátok meg a népnek a következőt: Készítsetek magatoknak útravalót, mert három nap múlva átkeltek itt a Jordánon, hogy bemenjetek, és birtokba vegyétek azt a földet, amelyet Istenetek, az ÚR ad nektek birtokul.

Józs 1,1-11.

BÁTORÍTÓ SZAVAK

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Amikor a barátnőmet felkérték, hogy legyen egy keresztény közösség zenei vezetője, megkérdezte tőlem: "Meg tudom ezt csinálni?" Hogy bátorítsam, így feleltem: "Igen, meg tudod csinálni." Habozása ellenére remekül helytáll ma is.
A mai igei olvasmányban Isten Józsuét bátorította. Számos alkalommal mondta neki: "Légy erős és bátor!" A zsidókat Mózes helyett vezetni nem volt könnyű feladat. Amikor Józsué megkapta új feladatát, hogy vezesse az embereket Kánaán földjére, valószínűleg félt. De amikor hallotta Isten bátorító szavait, lelke megerősödött és ereje megnövekedett. Józsué ezután arra utasította a nép vezetőit, hogy készüljenek fel birtokba venni azt a földet, amelyet Isten ígért nekik.
Józsuéhoz hasonlóan Isten nekünk is bátorító szavakat ad. Ha bármikor úgy érezzük, hogy kötelezettségeink vagy felelősségünk olyan nehezek, hogy túlmutatnak az erőnkön, akkor Isten azt súgja nekünk: "Légy erős és bátor!" Mert Isten mindnyájunkat ismer, így bízhatunk, ha ő azt mondja, hogy képesek vagyunk valamire, akkor az úgy is van.

Imádság: Mindenható Isten, köszönjük, hogy bátorítasz, amikor félünk és alkalmatlannak érezzük magunkat. Segíts, hallgatnunk rád, és bízni útmutatásodban! Ámen.

Ahogy Isten bátorít engem, úgy bátoríthatok én is másokat.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI BÁTORÍTÁSRA SZORUL!A Csendes Percek fordítása, szerkesztése anyagi terhet is jelent egyházunknak, a Magyarországi Metodista Egyháznak.
A Csendes Percek digitális formában továbbra is ingyenes, de szívesen vesszük anyagi támogatásodat.
Számlaszám:
Magyarországi Metodista Egyház
10404065-50485348-54531009
Csekk igénylés: szerkesztoseg@csendespercek.hu

A Csendes Percek szerkesztősége

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek