2020. december 12. szombat

Jézus szavai: "Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." "Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas."

Lk 6,27-36.

ÉRDEMTELENÜL

Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek. (1Pt 3,9)

A laboratórium igazgatójával gyakran nehéz volt kijönni. Úgy tűnt, fontolgatta, hogy felmondjon nekem, és minden új nézeteltéréssel konfliktusunk felerősödött. Más kollégáimnak is voltak vele nézeteltéréseik. Végül, sok konfliktus után ő mondott fel.
Ahogy próbálta becsomagolni a dolgait, csodálkozva figyeltem, ahogy egyik keresztény kollégám - aki szintén rossz kapcsolatban volt vele - elkezdett neki segíteni a pakolásban.
Eleinte úgy gondolkodtam: "Vajon mivel érdemelt ki bármilyen kedvességet?" De aztán arra jutottam, mit tettem én, hogy kiérdemeljem azt a kegyelmet, amelyet az Úr mutat felém? Eszembe jutott Abigail és az ő önzetlensége, ami megpuhította Dávid szívét (1Sám 25,2-42). Emlékeztem Péterre is, aki megtagadta Jézust, ő azonban megbocsátott neki (Lk 22,47-62; Jn 21,15-19). A mai igeszakasz is arra emlékeztet, hogy mondjunk áldást azokért, akik gonoszságot tesznek velünk.
Ezeken gondolkodva visszatértem a kérdésemre. Mit tettem azért, hogy kiérdemeljem Isten megbocsátását? Semmit. Tehát hogyan kérdőjelezhetem meg, hogy a laboratórium igazgatója megkapja még ezt a legkisebb gesztust is. Felálltam az asztalomtól, és én is segítettem neki csomagolni.

Imádság: Úr Jézus, köszönjük, hogy megbocsátottál nekünk. Adj erőt, hogy kövessük példádat! Ámen.

Milyen lenne megáldani azokat, akik megátkoznak?
Steve Smith (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FESZÜLT LÉGKÖRBEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek