2020. december 16. szerda

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,6-15.

JÉZUSSAL EGYÜTT

Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül. (Péld 11,25)

Egyik első mexikói missziós utam alkalmával a lelkész lakásában voltunk elszállásolva, és a gyülekezeti tagokkal együtt dolgoztunk. Bár mindez majdnem 30 éve történt, mégis úgy emlékszem arra a szerdai napra, mintha csak tegnap történt volna.
Miközben dolgoztunk, egy idős hölgy érkezett a közeli közkúthoz. Megtöltött két vödröt vízzel, és óvatosan a vállán levő rúdra helyezte. Néhány lépést tett csak a rögös úton hazafelé, amikor megbotlott, elesett és kiborította a vizet. Csapatunk egyik tagja sietve leugrott a létráról, és felsegítette az asszonyt. Leporolta a ruháját, újra megtöltötte vízzel a vödröket, és segített neki hazavinni.
Az aznap esti istentiszteleten felkérést kaptunk, hogy beszéljünk arról, miben láttuk meg Krisztust a hét során. Egy férfi azt mondta, hogy ő Jézussal együtt festett, valaki más, hogy Jézussal együtt ácsolt, majd az idős asszony arról számolt be, hogyan segített neki Jézus a vizet hazavinni. Ez a tapasztalat azóta bennem él, és naponta felteszem a kérdést: hogyan tükrözhetném ma Jézust?

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy a legegyszerűbb cselekedeteket is végezhetjük Jézus nevében. Segíts a te szeretetedet megosztani másokkal! Ámen.

Ki mutatta meg mostanában Jézus szeretetét nekem?
Griffith Harlow (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIONÁRIUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek