2020. december 17. csütörtök

Ezután így szólt az ÚR Áházhoz: Kérj jelt Istenedtől, az ÚRtól, akár lentről a mélyből, akár fentről a magasból! De Áház így válaszolt: Nem kérek, nem kísértem az URat! Akkor ezt mondta Ézsaiás: Halljátok meg, Dávid háza! Nem elég, hogy embereket fárasztotok, még Istenemet is fárasztjátok? Ezért maga az ÚR fog nektek jelt adni: Íme egy fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezik el.

Ézs 7,10-14.

IMMÁNUÉL

Íme, egy fiatal nő, aki most várandós, fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezi majd el. (Ézs 7,14)

Karácsonykor minden évben elolvasom a karácsonyi történetet a Bibliából. Idén a történet egy nagyon nekem szóló igazságot tartogatott. Karácsony előtt egy hónappal sokféle családi probléma került felszínre, és úgy tűnt, hogy a szünidő nagy részét egyedül kell töltenem. Egy barátommal úgy terveztük, hogy egy nyugodt estét töltünk együtt karácsony előtt néhány nappal. Ő azonban egy családi haláleset miatt lemondta a találkozót.
December 23-án már korán fenn voltam, és arról kezdtem faggatni Istent, miért kell ezt a karácsonyt egyedül töltenem. Elmondtam neki, hogy a legtöbb családtagom annyira elfoglalt, hogy még csak nem is láthatom őket, és most már a legközelebbi barátom sem elérhető. Istennel való heves vitám közben egyszer csak előtört belőlem az "Immánuél" szó, aminek jelentése "Velünk az Isten!" Azonnal megértettem a karácsony mélyebb értelmét. Mi szeretjük, ha a családunk és a barátaink velünk vannak karácsonykor. De ennél is jelentősebb esemény az, hogy Isten Krisztusban eljött, hogy soha ne legyünk egyedül.

Imádság: Urunk, Istenünk, amikor magányosnak érezzük magunkat, emlékeztess arra, hogy te mindig velünk vagy - nem csupán karácsonykor, hanem minden időben! Ámen.

A karácsony Isten Jézus Krisztusban adott szeretet-ajándéka.
Steven Thompson (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KARÁCSONYKOR EGYEDÜL VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek