2020. december 23. szerda

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilóniába, letörök minden zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek.
Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok.
Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

KARÁCSONYI ÁLDÁSOK

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,18-19)

Mennyi lelki írás biztat minket karácsonykor, hogy időt szakítsunk, és beszéljünk Istennel, elmélkedjünk és olvassuk a Bibliát!
Ezek komoly tanácsok, de az én gondom az, hogy nem vagyok elfoglalt. 86 éves vagyok, távol a családomtól, makula degenerációban szenvedek, és egyedül élek. Karácsonyaim nélkülözik az aktivitást. Azzal töltöm ezt az időszakot, hogy emlékezem a szép időkre, amiket családommal töltöttem a korábbi években. Ilyenkor azonban eláraszt a szomorúság is.
Mostanában tanulom, milyen nagy Isten áldása a jelenben számomra. Szép helyen élek, az idősotthonba megyek ebédelni pár nap egy héten, és van időm Istennel lenni és írni.
Így a múlton való emésztődés helyett a jelenre és a jövőre figyelek, tudva, hogy Betlehem Krisztusa van velem, és ő hoz áldást rám napról napra. Azért hiányolom a családom, és néha sírok miattuk, de megtanultam, hogy örülhetünk a jelennek, mikor számba vesszük Isten mai áldásait. Ez egy soha véget nem érő lista, ami örömet tud hozni a karácsonyi időszakban.

Imádság: Drága Istenünk, hozd el Fiad születésének teljességét azoknak, akik egyedül vannak! Ámen.

A múlt örömei mellett Isten velem van a jelenben is.
Kenneth Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDJUKTÓL ELTÁVOLODOTT IDŐSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek