2020. december 25. péntek

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.

Lk 2,1-7.

ÚJ PERSPEKTÍVA

Az angyal ezt mondta nekik: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz. (Lk 2,10)

A karácsony másképpen zajlott, mint a korábbi években. Nem csatlakoztam a kórushoz, így nem foglaltak le a próbák. A családtagok közül sokan nem tudtak eljönni az ünnepre, így nem hívtam vendégeket, inkább étterembe mentem. Egy kis vásárlást ugyan csináltam, de ez nem volt olyan hektikus, mint a korábbi években.
A legnagyobb különbség az volt, hogy az ünnepi istentiszteleten a többi gyülekezeti taggal ülhettem együtt, nem a kórustagokkal. Békésen és ünnepélyesen követhettem az istentiszteletet. Kicsordult a könnyem, amikor a "Csendes éj" című dalt énekeltük, és meggyújtottuk a gyertyákat. Béke és hála töltött el.
A korábbi időkben a karácsony csupán egy évente ismétlődő hagyomány volt, tennivalók listájával és feladatokkal. Most egy más perspektívából tapasztalhattam meg a karácsonyt. Úgy jöttem, mint aki nem vágyik másra, csak a Megváltót látni.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy Fiaddal, Jézussal megajándékoztál minket. Ámen.

Az idei karácsonyon hogyan keresem a Megváltót?
Juita Kartini (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ MÓDON KÍVÁNJÁK MEGÜNNEPELNI A KARÁCSONYT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek