2020. december 29. kedd

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

KEGYELEMBŐL KIVÁLASZTVA

Tudjuk, Istentől szeretett testvéreink, hogy választottak vagytok. (1Thessz 1,4)

Mai napig is emlékszem, ahogyan az általános iskolai testnevelésórán arra várok, hogy a két csapatkapitány közül az egyik beválasszon a csapatába. Többeket azonnal kiválasztottak, akik tornából tehetségesebbek voltak. Rettegéssel néztem, ahogy sorra kiválasztották a többieket, és én ott maradtam egyedül, nem kívánatos személyként. Végül én is sorra kerültem, de csak azért, mert a csapatkapitányoknak nem volt más választásuk.
Néhány ritka alkalommal azonban nem én voltam az utolsó. Ha egyik barátom volt a csapatkapitány, mindig hamarabb választott engem, mint a képességeim indokolták. Irántam való szeretete arra késztette, hogy kiválasszon, és ne én legyek az utolsó a sorban. "Kegyelemből lettem kiválasztva" és megmenekültem attól a megalázó érzéstől, hogy nem akarnak engem.
Isten is így választ ki. A döntését nem a készségeimre, képességeimre vagy viselkedésemre, hanem az ő irgalmára alapozza - felém való szeretetére, a gyengeségeim ellenére. Jóságom nem a sajátom, hanem Istené. Mindig észben kell tartanom ezt az igazságot, miközben másokra nézek, mert ő mindnyájunkat irgalmából választott. Azért választott, mert ennyire szeret, és nem azért, mert mi ennyire jók vagyunk.

Imádság: Atyánk, köszönjük mérhetetlen irgalmadat. Segíts mások felé is továbbítani a tőled kapott kegyelmet! Ámen.

Hogyan tanúsíthatok irgalmat mások felé úgy, ahogyan Isten is irgalmas volt irántam?
Shirla Andes (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEMKÍVÁNATOSNAK ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek