2020. december 31. csütörtök

Amikor az egész nép mindenestül átkelt a Jordánon, azt mondta az ÚR Józsuénak: Válasszatok ki a népből tizenkét férfit, törzsenként egy-egy férfit, és ezt a parancsot adjátok nekik: Vegyetek föl tizenkét követ innen a Jordán közepéből, ahol a papok lába áll szilárdan, vigyétek azokat magatokkal, és tegyétek le a szálláson, ahol ma éjjel megszálltok. Józsué odahívta azt a tizenkét férfit, akiket Izráel fiai közül kijelölt, törzsenként egy-egy férfit, és ezt mondta nekik Józsué: Menjetek be a Jordán közepébe, Isteneteknek, az ÚRnak ládája elé, és vegyen föl mindegyikőtök egy-egy követ a vállára; Izráel törzseinek a száma szerint. Legyen ez emlékeztető jelül közöttetek; és ha majd megkérdezik fiaitok, hogy miféle kövek ezek, akkor ezt mondjátok nekik: Kettévált a Jordán vize az ÚR szövetségládája előtt, amikor átkelt a Jordánon; kettévált a Jordán vize, és erre emlékeztetik ezek a kövek Izráel fiait mindörökké.

Józs 4,1-7.

MINDIG

Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Én vezettem a gyülekezeti buszt, amikor néhány tagot elvittünk Houstonba kirándulni. Utazás közben mindig jön velünk egy segéd-terepjáró, amely követ minket, ha bármilyen busszal kapcsolatos probléma vagy utasvészhelyzet adódna. Szokás szerint megálltunk egy étteremnél az út mentén.
Ahogy távoztunk, biztos akartam lenni, hogy a terepjáró mögöttünk van. Nem láttam azonban az oldalsó tükrökben, és visszapillantó nem volt a buszon. Azt gondoltam, talán a sofőr még nem indult el vagy nagyon előrement. Kétszer körbefordultam az étterem környékén, de sehol nem láttam. Végül felhívtam a sofőrt, és megkérdeztem: "Hol vagy?" Azt válaszolta: "Itt vagyok, épp mögötted, és azon tűnődöm, hogy miért kerülgetjük még mindig az éttermet!" Egész idő alatt ott volt!
Bár nem látom Istent, bízom az ígéreteiben. Bizalmamat megerősíti, ha visszaemlékszem arra a rengeteg alkalomra, amikor megtapasztaltam Isten kegyelmének munkáját az életemben. Időnként az ő jelenléte csak úgy látható, ha visszatekintek az életemben, ezért jó, ha emlékszem arra, hogy Isten miként segített meg a múltban. Még ha nehéz is felismerni jelenlétét, tudjuk, ő megígérte, hogy mindig velünk lesz.

Imádság: Mindig jelenlévő Istenünk, köszönjük ígéretedet, hogy mindig velünk vagy. Segíts a nehéz időkben is emlékezni, mennyire hűséges vagy hozzánk! Ámen.

Mikor éreztem legutóbb Isten jelenlétét?
Bob Peterson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A BUSZSOFŐRÖKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek