2021. január 1. péntek

Miután Jézus összehívta a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsanak. Ezt mondta nekik: "Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen. Amikor betértek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be titeket, amikor kimentek abból a városból, verjétek le még a port is lábatokról, bizonyítékul ellenük." Útra keltek tehát, és jártak faluról falura, hirdették az evangéliumot, és gyógyítottak mindenütt.

Lk 9,1-6.

A MINDENES FIÓK

Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. (Gal 5,1)

Valahányszor kihúztam a konyhai mindenes fiókomat, dühös és feszült lettem. Sohasem találtam, amit kerestem, és ez az összevisszaság egyszerűen elviselhetetlen volt. Végül egyik nap elhatároztam, hogy rendet teszek a zsúfolt fiókban. Pakolás közben észrevettem, hogy egy csomó haszontalan dolgot tartok benne, melyekről úgy vélekedtem, hogy később szükségem lehet rá, vagy nem dobhatom ki, és mert nem is tudom, mit tegyek vele. Valójában egyáltalán nem volt szükségem azokra a holmikra. Csak terhemre váltak és a fiókban nagy rendetlenséget okoztak.
Az életben is így cipelem magammal saját kis mindenes fiókomat, tele őrizgetett sérelmekkel, aggodalmaskodásokkal, szégyennel, bűnnel, amit csak el lehet képzelni. Hurcolom magammal minden nap, kerülve azt, hogy foglalkozzam a tartalmával, de nem is akarom elengedni.
A fent idézett igét olvasva felismertem, hogy számomra a mindenes fiókom összevisszasága szimbolizálja a szolgaság igáját. Most már valahányszor csak kihúzom ezt az immár rendezett fiókomat, eszembe jut, hogy nem kell megtartanom a bűnt, szégyent és haragot, mert a Krisztussal való élet szabaddá tett.

Imádság: Atyánk, segíts megszabadulnunk dédelgetett sérelmeinktől és a felesleges félelmektől, és a Fiadtól kapott szabadságban élni! Ámen.

Krisztus megszabadított, hogy bővelkedő életet éljek.
Maddie Falk (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÉGI SÉRELMEK RABJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek