2021. január 3. vasárnap

Hallottam, és reszketett a szívem, hangjától megremegtek ajkaim. Fájdalom járja át csontjaimat, reszkető léptekkel járok. Bárcsak nyugtom lenne a nyomorúság napján, amely eljön a bennünket fosztogató népre!
Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban.
De én vigadozni fogok az ÚR előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt. Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt, olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. A karmesternek: húros hangszerre.

Hab 3,16-19.

MINDEN KÖRÜLMÉNYBEN

De én az Urat várom, szabadító Istenemben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem! (Mik 7,7)

Habakuk imája az egyik kedvenc szentírási igeszakaszom. Ez a szakasz különösen személyessé vált, amikor egyik nap hazafelé menet az autóm akkumulátora meghibásodott. Megálltam a helyi bevásárlóközpont parkolójában, mert elkezdett esni az eső. Sötétedett, lányaim és én is éhesek voltunk, pénzem alig volt, még arra sem elegendő, hogy telefonáljak.
Odamentem egy rendőrhöz, és megkértem, hívják fel a férjemet, majd miközben visszamentem az autómhoz, hangosan az Úrhoz imádkoztam. Nemsokára néhány ember összeverődött körülöttünk, felajánlva segítségüket. Isten jelenléte nyilvánvaló volt ebben a stresszes helyzetben. Bár a probléma még nem oldódott meg, a megnyugvás érzését kezdtem megtapasztalni. Hívőnek lenni nem csupán azt jelenti, hogy vasárnaponként templomba megyünk, és vallásos énekeket éneklünk. Azt jelenti, hogy Istent dicsérjük és őt keressük minden körülményben, legyen az bármilyen megpróbáló.
Habakuk nehéz gyötrődésben volt, mégis imádkozott, és dicsérte Istent. Hozzáállása arra figyelmeztet, hogy várjunk türelemmel. Isten nem feledkezett meg a prófétáról, és nem feledkezik meg rólunk sem.

Imádság: Istenünk, segíts emlékeznünk arra, hogy a tieid vagyunk, amikor bajok vesznek körül. Erősítsd elhatározásunkat, hogy dicsérjünk téged minden körülményben! Ámen.

A kritikus helyzetekben is Istent szeretném dicsérni.
Angélica Afú (Panama)

IMÁDKOZZUNK A RENDŐRÖKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek