2021. január 5. kedd

Hanem hirdetjük, amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek. Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke. Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva. A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni. A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg. Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

1Kor 2,9-16.

TALÁLKOZÁS ISTENNEL

Ott jelenek meg neked, és a födélről beszélek veled, a két kerúb közül, amelyek a bizonyság ládáján vannak: innen beszélek veled mindarról, amit majd általad parancsolok Izráel fiainak. (2Móz 25,22)

A húszas éveimben egy kórház számítástechnikai osztályán dolgoztam. Ez a részleg a parkolóház alagsorában volt, így ebédidőben mindig kisétáltam a napra. Gyakran bementem a kórház kápolnájába is, ahol először láttam a Csendes Percek kiadványait. Frissen megtért emberként vágyakoztam találkozni Istennel, hallani a hangját, és Isten szólt hozzám a Biblia és az áhítatokon keresztül.
Még ma is hasonlóan vágyakozom erre, és Isten azóta is beszél velem ezen az áhítatos útmutatón és a Biblián keresztül. Mindennap olvasom őket a reggeli csendességemben. Így szoktam imádkozni: "Uram, szólj hozzám igéd által!" És ő megteszi.
A fent idézett szentírási szakasz leírása szerint Mózes Istennel a szövetség ládájánál találkozott. Jó, hogy a mai hívő emberekben ott lehet Isten Szentlelke, és így mi Istennel mindennap, a nap bármely szakában találkozhatunk. Isten a szeretet, a megbocsátás, a buzdítás, a tanítás és az útbaigazítás forrása. Remélem, hogy mindig növekedni fogok a hitben az Istennel való találkozás és imádság gyakorlata által.

Imádság: Atyánk, köszönjük igédet és Lelkedet. Köszönjük, hogy bármikor jöhetünk eléd, és adsz halló és értő fület és szívet, amikor beszélsz velünk. Ámen.

Istennel bármikor találkozhatok.
Irene E. Chomicki (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ INFORMATIKAI TERÜLETEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek