2021. január 8. péntek

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:
mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel,
hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;

Fil 2,1-7.

A LEGJOBB VEZETŐ

Aki azt mondja, hogy őbenne marad, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt. (1Jn 2,6)

Mialatt felfelé kaptattam egy hegyi ösvényen, hogy felfedezzem magamnak az elhagyott aranybányát, arra az idős emberre gondoltam, aki megmutatta nekem ezt az ösvényt, és elmesélte, hogyan járta meg ezt az utat 30 évvel ezelőtt. Azokra a bányászokra is gondoltam, akiknek számtalanszor meg kellett tenniük ezt az útszakaszt, amikor a bánya még üzemelt, több mint 100 éven át. Ugyanazt a tiszta, rohanó hegyi patakot, ugyanazokat a magas szilacsúcsokat láthatták az ösvény mentén, s talán még néhány fa is ugyanaz volt. Útközben ugyanezekkel a kihívásokkal szembesültek, és még sokkal többel.
Hasonló a lelki utunk is. Mások jártak előttünk, és az ösvény ott van, hogy kövessük. Az elképzelhető legjobb vezetőnk van, Jézus Krisztus, az ő nyomdokait követhetjük, hogy el ne tévedjünk. Ha elfogadjuk Jézust vezetőnknek, fontos felvállalnunk a mások segítésének felelősségét is, akikkel utunk során találkozunk, akár fizikai, érzelmi vagy lelki szükségeik vannak. Jézus nem hagyta volna őket hátra, így hát nekünk is segítenünk kell a körülöttünk élőknek.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük azokat, akik előttünk jártak, hogy az üdvösség útjára vezessenek minket. Mindenekfelett köszönjük azt a példát, melyet Jézus Krisztus mutatott, és igyekszünk a nyomdokában járni. Ámen.

Jézus velem jön az úton ma és minden nap.
Robert E. Boertien (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÁNYÁSZOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek