2021. január 11. hétfő

Akkor ezt mondta Mózesnek az ÚR: Miért kiáltasz énhozzám? Szólj Izráel fiaihoz, hogy induljanak útnak. Te pedig emeld föl a botodat, nyújtsd a kezedet a tenger fölé, és hasítsd ketté, hogy szárazon menjenek át Izráel fiai a tenger közepén. Én pedig megkeményítem az egyiptomiak szívét, hogy menjenek utánuk. Így mutatom meg dicsőségemet a fáraón és egész haderején, harci kocsijain és lovasain. Majd megtudja Egyiptom, hogy én vagyok az ÚR, amikor megmutatom dicsőségemet a fáraón, harci kocsijain és lovasain. Ekkor elindult az Isten angyala, aki Izráel tábora előtt járt, és mögéjük ment. Elindult az előttük levő felhőoszlop is, és mögéjük állt. Odament Egyiptom tábora és Izráel tábora közé, és az a felhő, amely világítani szokott éjjel, sötét maradt, ezért nem közeledtek egymáshoz egész éjszaka. Mózes kinyújtotta kezét a tenger felé, az ÚR pedig egész éjjel visszafelé hajtotta a tengert erős keleti széllel, és szárazzá tette a tengert, úgyhogy a víz kettévált. Izráel fiai szárazon mentek be a tenger közepébe, és a víz jobbról-balról falként állt.

2Móz 14,15-22.

NYÚJTSD KI A KEZED!

Mózes kinyújtotta kezét a tenger fölé, az ÚR pedig egész éjjel erős keleti széllel visszafelé hajtotta a tengert, és szárazzá tette a tengerfeneket ... Izráel fiai szárazon mentek be a tenger közepébe... (2Móz 14,21-22)

A 2018-as év hatalmas változást hozott az életembe. Megszületett a kislányom és három hónapon belül meghalt mindkét nagymamám. Állhatatos imádságomban arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb módja a békesség és megnyugvás megtalálásának, ha mindig hálaadással és imádsággal emeljük kezünket Isten felé.
Miután Mózes kivezette az izraelitákat Egyiptomból, az egyiptomiak bekerítették őket. Isten akkor azt parancsolta Mózesnek, hogy emelje fel botját, nyújtsa ki a tenger felé és válassza ketté a vizet. Több évtizednyi rabság és szolgaság után Mózesnek könnyű lett volna megfáradnia, kételkednie és dühösnek lennie. Ahelyett, hogy hagyta volna, hogy ez a helyzet legyőzze őt és népét, inkább úgy döntött, hogy hallgat Istenre. Felemelte a botját és kinyújtotta a tenger felé. Engedelmessége egy csodára nyitott ablakot, és kimenekítette az izraelitákat a fáraó kezéből.
Amikor körülményeink ellenére úgy döntünk, hogy Istent imádjuk, akkor ő képes olyan dolgokat megtenni, ami a világ számára lehetetlennek tűnik. Isten nem akarja, hogy kétségbeessünk. Ő velünk van, amikor kitartunk mellette.

Imádság: Hűséges Urunk, adj erőt, hogy feléd tudjuk emelni kezünket, amikor belefáradunk a küzdelmekbe! Ámen.

Küzdelmeim között is tudom dicsőíteni Istent.
Zach Schaar (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KIMERÜLTNEK ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek