2021. január 15. péntek

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." A farizeusok ekkor ezt mondták neki: "Te önmagadról teszel bizonyságot: a te bizonyságtételed nem igaz." Jézus így válaszolt nekik: "Még ha én önmagamról teszek is bizonyságot, akkor is igaz a bizonyságtételem, mert tudom, honnan jöttem, és hová megyek, ti azonban nem tudjátok, honnan jövök, vagy hová megyek."

Jn 8,12-14.

KIVEZETŐ ÚT

A vakokat olyan úton vezetem, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket. A sötétséget világossággá változtatom előttük, a göröngyös utat egyenessé. Ezeket a dolgokat véghezviszem, nem mulasztom el! (Ézs 42,16)

Kislányként Georgia állam északkeleti vidékén nőttem fel. Minden második évben karácsonykor meglátogattuk nagymamámat, aki Rhode Islandon lakott. Már nagyon vártam a találkozást, de az utazásnak mindig rettegett része volt számomra, amikor a Lincoln alagúton mentünk keresztül. Amint beértünk az alagútba, becsuktam a szemem, időnként kukucskálva, hogy hol járunk. Amikor elmondtam édesapámnak, hogy félek az alagúttól, ezt mondta: "Szeretnéd látni a nagymamádat?" "Természetesen" - válaszoltam. "Akkor hát keresztül kell mennünk az alagúton, hogy eljuthassunk nagymama házához" - válaszolta.
Később az életem során volt egy fájdalmas válásom, amikor azt kívántam, hogy bárcsak lenne másik út is. Könyörögtem Istenhez, hogy segítsen elkerülni ezt az "alagút-helyzetet". De ahogy szerető édesapám emlékeztetett, az egyetlen lehetőség keresztülmenni rajta.
Kellemetlen volt ugyan a tapasztalat, de tudtam, hogy jobb napok várnak rám. A legsötétebb időkben is kaptam ízelítőt Isten világosságából, végül pedig minden jóra fordult, amikor az "alagutam" végére értem.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy a sötét és félelmetes helyzetekben rád figyeljünk és a te világosságodra! Ámen.

Isten világossága keresztülvezet bármilyen kihíváson.
Michelle Scarboro (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK REMÉNYSÉGRE VÁGYNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek