2021. január 25. hétfő

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

ISTEN TÁMOGATÁSA

Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. (Ézs 43,2)

Az egyik főiskolai félévem végén rengeteg sok feladat és kurzusteljesítés várt rám, úgyhogy testileg, lelkileg teljesen kimerültem. Ráadásul az időjárás is visszatükrözte az érzéseimet, ugyanis egész héten esett.
Az utolsó két vizsgám előtti estén elállt az eső pár percre. A könyvtárból gyorsan hazasiettem a lakásomba, remélve, hogy elkerülöm a nagy hideget és az újabb közelgő vihart. A kialvatlanság nagy szorongással töltött el. Tudtam, hogy meg kell nyugodnom, ezért út közben nyugalomért és békességért imádkoztam, és megálltam egy gyalogos hídon.
A patak, ami a híd alatt csordogált, általában elég kicsi volt, de az akkori esők miatt kiöntött. Mikor megláttam, hogy elöntötte a köveket, amik máskor mederben tartják, a ma idézett ige jutott eszembe: "Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el."
Amikor túlterhelt vagyok, eszembe jut a kiáradt patak, és tudom, hogy én nem olyan vagyok, mint a patak alá merülő sziklakövek. A nehéz pillanatokban Isten nem hagyja, hogy a kihívások elsöpörjenek, hanem békességet, erőt és vezetést ad.

Imádság: Istenünk, amikor túl vagyunk terhelve, emlékeztess minket arra a békességre, erőre és vigasztalásra, amit a hit által kínálsz nekünk! Ámen.

Bármilyen terhek nehezednek rám, tudom, hogy az Úr velem van.
Samuel Driggers (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYETEMISTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek