2021. január 26. kedd

Amikor egyszer a sokaság Jézushoz tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!" Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.

Lk 5,1-11.

ABBAN A PILLANATBAN

Jézus leült, és a hajóból tanította a sokaságot. (Lk 5,3)

Nemrég egy barátom elmesélte, hogy Ausztrália másik felére tervez utazni, hogy lássa az ottani vadvirágokat. Megosztottam vele tapasztalataimat a Fitzgerald River Nemzeti Parkról, ami híres a csodaszép vadvirágokról. Bár jóval a vadvirág szezonja után jártam ott, lenyűgözött a sokszínű látvány, ami egyébként még mindig tele volt virággal. Beszélgetés közben felidéződött bennem az az öröm, amit átéltem akkor, abban a pillanatban.
Örülök, hogy az evangélium írói olyan élő és kifejező történeteket írtak le, amik jól megragadják a lényegét annak, milyen volt Jézus mellett lenni és hallani szavait. A Jézus szavairól és tetteiről szóló történetek visszavisznek bennünket azokba a pillanatokba. Gyerekkorom óta szerettem a Jézusról szóló történeteket hallgatni, mert egy benyomást kapunk arról, hogy milyen lehetett ott lenni mellette.
A Szentírásnak egy drága ajándéka, hogy elképzelhetjük, mit jelentett Jézus az akkor élő emberek számára. Ez segít, hogy növekedjünk a hitben és a megértésben.

Imádság: Szerető Atyánk, köszönjük a Jézus életéről és tanításairól szóló történeteket. Köszönjük azokat az embereket, akik e történeteket megosztották velünk. Ámen.

Melyik bibliai történet szól hozzám a mai napon?
Meg Mangan (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A VASÁRNAPI ISKOLAI TANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek