2021. február 7. vasárnap

Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

SZERESD FELEBARÁTODAT, MINT MAGADAT!

Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." (Mt 22,38-39)

Az egyik gimnáziumi barátom depressziós volt, és gyakran gyötörték öngyilkos gondolatok is. Próbáltam őt újra és újra biztosítani arról, hogy mindig mellette leszek, hogy támogatom és bátorítom. Értékelte többünk segítségnyújtó igyekezetét, azonban mindezek ellenére önkezűleg véget vetett életének.
Hosszú ideig nem találtam Istent ebben a helyzetben. Felelősnek éreztem magam a barátom halála miatt, és ez nagyon rombolta az önbecsülésemet. Úgy éreztem, kevés voltam. De aztán a barátaim a bibliaórán felhívták a figyelmem a Jézus szerinti második nagy parancsolatra: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Ha nem tudok megbocsátani magamnak és szeretni önmagam, akkor ez a bűntudat és düh akadályozza törekvésemet, hogy másokat szeressek.
Nehéz dolog megbocsátani és újra megtanulni, hogyan kell jól szeretni, de ezek nagyon fontosak a másokkal való együttéléshez és a krisztusi élethez. Tovább igyekszem, hogy szeretni tudjam magam, miközben törekszem másokat is úgy szeretni, ahogyan Jézus parancsolta.

Imádság: Istenünk, köszönjük örökké tartó szereteted és kegyelmed, melyet irántunk tanúsítasz. Adj nekünk erőt, hogy úgy szeressünk, ahogyan te szeretsz bennünket! Ámen.

Isten szeret engem, és én is szerethetem önmagam.
Sam Engle (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ ÖNMAGUKAT SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek