2021. március 1. hétfő

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jót, amelyet megígértem, és visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok - így szól az ÚR -, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül.

Jer 29,10-14.

HITBŐL, NEM FÉLELMBŐL

Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

A döntéshozatalok néha nehezek lehetnek, különösen a sorsfordítók. Amikor főiskolát választottam, a lehető legbiztonságosabb döntést igyekeztem meghozni. A barátok, az anyagiak, a családomhoz való közelség - ezek voltak a mérlegelési szempontjaim, és mindegyik arra szolgált, hogy segítsen az életem biztonságossá alakítani. Húsz évvel később, amikor teológiai szemináriumot választottam, ugyanezek az aggodalmak merültek fel. Ekkor ezt a kérdést hallottam magamban: Milyen döntés szükséges még ahhoz, hogy leginkább Istenben bízz?
Hitben járni, és nem látásban, ez bizony nem könnyű. A biztonságra való törekvés a legfontosabb prioritásnak tűnik életünkben. Bárcsak megértenénk, hogy magunk soha nem tudjuk biztosítani életünket és jövőnket. Képzeljük el, mi történne, ha bíznánk Isten szavában: "Mert csak én tudom, mi a tervem veletek... reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok" (Jer 29,11).
Isten szeretete valóban nagyobb, mint a félelmeink és bizonytalanságaink. Minden nap új lehetőségeket kapunk a döntésekre, melyek nem a félelmeinkben gyökereznek, hanem Isten szeretetén alapulnak.

Imádság: Drága Urunk, te tudod, mi a terved velünk. Kérünk, segíts ahhoz igazodni teljes bizodalommal! Ámen.

Ma hitből fogok dönteni, nem félelemből.
Eleanor L. Colvin (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHÉZ DÖNTÉS ELŐTT ÁLLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek