2021. március 3. szerda

Aki Krisztusban marad, megmarad a szeretetben
Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben! Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen. Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást.

Jn 15,9-17.

VALAMI ÚJ

Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben! (Jn 15,9)

Emlékszem, hogy általános iskolás koromban több gyerek elmondta, hogy nagyböjt idején nem ehettek édességet, és ennek egyáltalán nem örültek. De nagyböjtben nemcsak olyan dolgokat kell feladnunk, melyeket szeretünk. Felhagyhatunk rossz tulajdonságainkkal is, mint például az önteltség, rosszhiszeműség, pletykálkodás, vagy irreális elvárások magunkkal szemben. Ezek a magatartásformák korlátok közé szorítják a szeretetet, ahelyett, hogy teret engednének növekedésének. És ki tudja, ha a nagyböjt idejére elhagyjuk a negatív gondolatokat, szavakat, vagy viselkedésmódokat, talán megkedveljük az életet ezek nélkül, és örökre fel kívánunk hagyni velük!
A nagyböjt nemcsak dolgok elengedéséről szól, valaminek a felvételéről is szó lehet. Végül is, Jézus felvette a keresztjét. Talán többet olvashatnánk Krisztusról, az imádkozás új módjait próbálhatnánk meg, vagy több időt tölthetnénk Isten jelenlétében. Talán odafordulhatnánk valakihez, akit kevésbé ismerünk.
Isten sokféle úton vezethet minket. Ahelyett, hogy sajnálnánk valaminek a feladását a nagyböjtben, várakozással tekinthetünk az új megtapasztalások elé, melyekre Isten ebben az időszakban hív minket.

Imádság: Szerető Urunk, vezess minket a nagyböjt idején! Segíts újra felfedeznünk kegyelmedet és szeretetedet! Ámen.

A rossz szokások feladása felszabadíthat Isten szeretetének új megtapasztalására.
Meg Mangam (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGÉRTSÜK A NAGYBÖJT JELENTŐSÉGÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek