2021. március 4. csütörtök

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

Jel 21,1-4.

A KÖNNYEK ÁLDÁSA

Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben! (Zsolt 56,9)

Amikor Isten áldásaira gondolok, eszembe jut a család, barátok, napsütés, vagy a reggeli csésze kávém. Egészen mostanáig a könnyeket soha nem tekintettem áldásnak. Az elmúlt három évben az egyik fiunk rákbetegségével küzdöttem, a másiknak egyre gyengülő látásával, és végül 58 éves férjem elvesztésével. Mindezek közben képtelen voltam sírni. Mindent magamba fojtottam, úgy cipeltem, mint egy nehéz súlyt a bordáimhoz erősítve. Mindig is személyes dolognak tartottam a könnyeket, de most sem tudtam sírni. Végül a férjem halála után megeredtek a könnyeim. Mindig váratlanul történik ez, néha csak elhomályosítják a látásomat, máskor végtelennek tűnő zokogás formájában patakként ömlenek. De akár csak csörgedeznek, vagy vízesésként folynak, utána mindig megnyugszom, a súly a mellemben könnyebbedik és lelkem megtisztul.
Életünk során gyakran nem vesszük észre a bajokban elrejtett áldásokat. Bár a könnyek elhomályosíthatják látásunkat, segíthetnek is, hogy új igazságokat fedezhessünk fel. Talán észreveszünk valakit, akit felkarolhatunk fájdalmában. Azt hiszem, amikor fájdalmakon és szomorúságokon megyünk keresztül, jobban meglátjuk az ugyanilyen helyzetben lévő embert. A könnyek ilyenkor találkoznak. A könnyek Isten áldásai lehetnek.

Imádság: Drága Jézusunk, mivel te is sírtál, megérted könnyeinket. Köszönjük ezt neked. Ámen.

Könnyeim által Isten megújíthatja lelkemet.
Eleanor Cowles (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELVESZÍTETTE HÁZASTÁRSÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek