2021. március 7. vasárnap

Mivel járuljak az ÚR elé? Hajlongjak-e a magasságos Isten előtt? Talán égőáldozattal járuljak elébe, esztendős borjakkal? Talán kedvét leli az ÚR a kosok ezreiben, vagy az olajpatakok tízezreiben? Talán elsőszülöttemet áldozzam bűnömért, drága gyermekemet vétkes életemért?
Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mik 6,6-8.

ŐSI ÖSVÉNYEK

Így szól az ÚR: Álljatok ki az utakra, és nézzetek szét, kérdezősködjetek az ősi ösvények után, melyik a jó út, és azon járjatok, akkor nyugalmat találtok lelketeknek! (Jer 6,16)

Vadborostyán kúszott fel a házunk falára, és szétterjedt a kertben is. Ez sajátságos karaktert adott a háznak és zöld növénytakarót a kertnek, de tudtam, itt az ideje, hogy visszametsszem. Miután összeszedtem a szerszámokat, letérdeltem a pázsitra, hogy kiszedjem a gyökereket, a gizgazt és a füvet, melyek bekúsztak a kertbe. Nemsokára valami keménybe ütköztem. Megkapartam a fekete talajt, és egy vörös téglát találtam a földben. Tovább ásva még egyet, majd újabbakat, mígnem napfényre került egy téglaösvény, mely keresztülvezetett a kerten. Eltűnődtem, milyen régen itt rejtőzhet észrevétlenül, növényzettel beborítva.
Miközben a földet lekapartam a téglákról, Jeremiás prófétára gondoltam. Népe elfordult Istentől, és saját útjukat követték. Jeremiás figyelmeztette őket, hogy álljanak meg, keressék az "ősi ösvényeket", melyeket már régóta beborított az Isten útja elleni lázadásuk. A próféta az Isten ősi útjaihoz való visszatérésre szólította fel a népet, amely az igazság és a hűséges odaszánás útja.
Isten útjai talán ősiek, de ma is jelentősek számunkra. Azok a vörös téglák arra figyelmeztettek, hogy elhanyagoltam Isten időtálló ösvényeit. Elhatároztam, hogy újra azokon akarok járni, mert tudom, az Istennel való örök életre vezetnek.

Imádság: Szentlélek Isten, hívj vissza minket, amikor elcsatangolunk ősi utadról! Segíts hűségesen veled járni! Ámen.

Milyen út felfedezésére vezet ma Isten?
David R. Schultz (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZKEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek