2021. március 9. kedd

Hálaadás Timóteus képmutatás nélküli hitéért:
Hálát adok Istennek, akinek őseimhez hasonlóan tiszta lelkiismerettel szolgálok, amikor szüntelenül, éjjel és nappal megemlékezem rólad könyörgéseimben, és könnyeidre emlékezve látni kívánlak, hogy öröm töltsön el. Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. Ezért emlékeztetlek téged, hogy éleszd fel magadban Isten kegyelmi ajándékának tüzét, amely kézrátételem által van benned. Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.

2Tim 1,3-7.

LELKI NYOMOK

Boldog ember az, aki az URat féli, sok örömöt talál parancsolataiban. (Zsolt 112,1)

Meleg nyári nap volt. Édesanyám kézen fogott, és bátyámmal együtt az ünnepi szobába vezetett. Letérdelve imádkoztunk a kellemesen hűvös szobában. Figyeltük imádságát, hogyan öntötte ki szívét, félelmeit beteg édesapánk miatt, hogyan szőtte hálaadásba a hétköznapi életünk eseményeit és érzéseit. A bátyám, majd én is a magunk gyermeki módján imádkoztunk.
Ebben a szobában gyakran maradt két nagyobb és négy kisebb mélyedés a szőnyegen. Emlékszem arra a megnyugvásra, békességre, jó érzésre, amit ez a csendesség munkált bennünk. Édesanyám elénk élt mély hite, példája bennem olyan nyomot hagyott, amely a cselekvő, gondoskodó, utat megmutató Úr Jézus Krisztushoz vonzott.
A Bibliában Pál apostol emlékezteti Timóteust az édesanyja, nagymamája képmutatás nélküli hitére. Milyen jó, ha engedjük Isten Lelkének, hogy munkálja bennünk is a jót, a teljes ráfigyelést, a kérdéseink, félelmeink és hálánk szavakba öntését!

Imádság: Hálát adunk Istenünk, hogy imát meghallgató Úr vagy. Hálát adunk, hogy a szívünk minden gondolatát, vágyát, félelmeit és örömeit elmondhatjuk neked. Ámen.

Milyen lelki nyomot hagyok magam után?
Kerekrétiné Szili Anna (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A MAGYAR KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek