2021. március 12. péntek

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

ÖRÖKKÉ TARTÓ SZERETET

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? (Róm 8,35)

Egyszer egy újságcikkben arról olvastam, hogy sok fiatal szeretné megtalálni az örökké tartó szerelmet. Azonban a tartós szerelem megtalálása kihívás lehet.
Az énekíró, George Matheson (1842-1906) 19 évesen rövid idő alatt megvakult. Az iskolából volt egy szerelme, akivel már a házasságot tervezték. Elmondta neki, hogy megvakult, és megkérdezte, még mindig hozzámenne-e feleségül. Ő nemet mondott.
Testvére esküvőjének estéjén, amikor felidéződött benne saját fájdalma és elveszett kapcsolata, Matheson megírta híres énekét: "Ó szeretet, ami nem hagy el." Ebben a következőket írta: "Visszaadom neked az életem, mely szereteted óceánjának mélységeiben gazdagabb és teljesebb lesz." Az ének szavai nem az emberi szeretetre, hanem Isten mérhetetlen szeretetére utalnak, amitől semmi nem választhat el minket. Van olyan szeretet, ami viszonzott, van olyan, ami nem. Isten örökké tartó szeretetére azonban mindig számíthatunk, mely sohasem hagy minket cserben.

Imádság: Örökkévaló Istenünk, hálát adunk, hogy te előbb szerettél bennünket. Teremts bennünk szerető szívet és lelket! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek..." (Lk 11,2-4) Ámen.

Isten szeretete soha nem hagy el.
Hugo N. Urcola (Buenos Aires, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek