2021. március 28. vasárnap

Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat! Látnak engem, és örülnek az istenfélők, mert igédben reménykedem. Tudom, URam, hogy igazak döntéseid, igazad volt, hogy megaláztál. Vigasztaljon meg engem szereteted, ahogyan megígérted szolgádnak. Teljesedjék be rajtam irgalmad, hogy éljek, mert törvényedben gyönyörködöm. Szégyenüljenek meg a kevélyek, mert galádul bántak velem, én pedig utasításaidon elmélkedem. Forduljanak hozzám az istenfélők, akik ismerik intelmeidet. Bár lenne szívem tökéletes rendelkezéseid szerint, hogy ne valljak szégyent!

Zsolt 119,73-80.

VÁRATLAN SZERETET

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

A 40. házassági évfordulónkon, az emlékek felidézésére házasságkötésünk színhelyére, New York-ba utaztunk. Ugyanabban a szállodában szálltunk meg, elmentünk a templomba, ahol először találkoztunk és ahol össze is házasodtunk, majd lovasfogaton végighajtottunk a Central Parkon. Az egyik legemlékezetesebb élmény mégis az volt, amikor a hotel éttermében - teljesen spontán és minden tervezés nélkül - találkoztunk a 99 éves zongoristával, aki még mindig rendszeresen ott játszott. Egyik étkezés alkalmával odajött az asztalunkhoz, és azt mondta, szeretne írni egy dalt az évfordulónkra. Így is tett, és el is játszotta a "Boldog évforduló-keringőt". Ez is egy nagyon kedves emlékünk lett, amit hozzátehettünk a többihez.
Mint ez a zenész, Isten is sokszor meglep bennünket előre el nem tervezett és el nem képzelt dolgokkal: gondoljunk a sokaságra Jézus Jeruzsálembe vonulásakor, vagy a tanítványokra, akik a megszokott húsvéti vacsorát várták, vagy akik Jézus megölését tervezték, ám ő áthúzta számításukat. Isten mindannyiuknak meglepetést okozott Jézus történetének váratlan befejezésével. Isten egy új élményt, új perspektívát és egy új és örök életet adott nekik és nekünk is.

Imádság: Drága Urunk, segíts mindig nyitottnak és késznek lennünk a te váratlan terveidre! Ámen.

Isten szeretete gyakran váratlan formában jelenik meg.
Xavia Arndt Sheffield (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINDIG ÉSZREVEGYÜK ISTEN VÁRATLAN ÁLDÁSAIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek