2021. március 29. hétfő

Jézus meggyógyítja Péter anyósát
És azonnal, amint kijöttek a zsinagógából, elmentek Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába. Simon anyósa lázasan feküdt, és azonnal szóltak felőle Jézusnak. Ő pedig odalépve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik.
Jézus sok beteget meggyógyít
Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat és az egész város összegyűlt az ajtó előtt. Sokakat meggyógyított, akik különféle betegségekben sínylődtek, sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte megszólalni az ördögöket, mivel azok ismerték őt. Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele levők azonban utánasiettek, és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: Mindenki téged keres. Ő pedig ezt mondta nekik: Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert ezért jöttem. És elment Galilea-szerte a zsinagógáikba, hirdette az igét, és kiűzte az ördögöket.

Mk 1,29-39.

EGY NAGYSZERŰ NAP

Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. (Mk 1,35)

Túl vagyok terhelve - vallottam be főnökömnek. Számos projekttel elmaradtam. Úgy tűnt, hogy minden nap egy újabb fontos megoldásra váró problémát hoz, emailben, az íróasztalomon, vagy éppen a bejárati ajtómon kopogtatva; egyszóval teljesen szétestem. A főnököm, miután meghallgatott, így válaszolt: "Reggel korán felkelek és eldöntöm, mi legyen az egyetlen dolog azon a napon, amit meg kell csinálnom azért, hogy elégedett legyek." Aztán rájött, hogy éppen késésben van egy megbeszélésről, így hirtelen faképnél hagyott. Én ottmaradtam, a szavain elmélkedtem, és próbáltam kitalálni, hogy melyik email, megbeszélés, otthoni feladat legyen nekem az az egyetlen dolog mára.
Mai igeszakaszunkban Jézus korán felkelt, mielőtt a tanítványok zavarták vagy a sokaság felbukkant volna. Abban a korai órában időt töltött Istennel. Amint ezt a verset elolvastam, úgy éreztem, hogy Isten még egyszer rá szeretne mutatni, hogy "az egyetlen dolog, amit a mai napon meg kell tennem, hogy elégedett legyek", csak annyi, hogy vele kezdjem el, és hagyjam, hogy szeressen és viszonzásul én is szeressem őt.
Isten igéjével és szeretetével elkezdve a napomat minden másképpen alakul. Túlterheltség és aggodalmak helyett nagyszerű napom lesz, ha Istennel indulok.

Imádság: Istenünk, ha az élet dolgai elvonják figyelmünket, segíts emlékeznünk a veled töltött idő fontosságára. Ámen.

Istennel időt tölteni a mai nap legfontosabb dolga.
Cassius Rhue (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A FESZTÜLTSÉGBEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek