2021. április 7. szerda

A nagy parancsolat
Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elhallgattatta, összegyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat."

Mt 22,34-39.

ELKÖTELEZETTSÉG

Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Évekkel ezelőtt az egyik gyülekezetalapító barátom mondta nekem jótanácsként, hogy egy gyülekezet eredményes fejlődésének kulcsa az, ha mindvégig Jézus következő parancsa marad a középpontban: szeressük Istent és egymást, és tegyünk tanítvánnyá másokat. Amíg előkészültünk új gyülekezetünk megalapítására, végig ezeket az elveket tartottuk szem előtt. Az út nem volt könnyű, de Jézus minden nap emlékeztetett bennünket: "én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig".
Gyülekezetünkben mindig egy embert, egy családot próbálunk elérni. Így minden nap céltudatosan új emberekkel találkozunk, hogy megosszuk velük történetünket, és ami még fontosabb, meghallgassuk őket. Rendszeresen járunk iskolákba, mozikba, éttermekbe, bárokba, parkokba és közösségi kirándulásokra, és figyelünk másokra. És ahogy figyelünk egymásra, szeretetteli kapcsolatok alakulnak.
A mi elköteleződésünk - hogy szeretjük Istent, felebarátainkat, és tanítványokat szerzünk - segített abban, hogy erős gyülekezetté fejlődjünk.

Imádság: Drága Istenünk, adj erőt minden nap megosztani szereteted történetét egy másik emberrel! Ámen.

Milyen módon tudom ma kimutatni szeretetemet egy felebarát iránt?
Teddy Rollins (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ GYÜLEKEZETEK LELKIPÁSZTORAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek