2021. április 23. péntek

Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

MEGÚJULT ÉLET

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

Amikor megismertem a pillangók metamorfózisát (átalakulását), el voltam bűvölve. Én a hernyókat visszataszítónak tartom, különösen azokat, amelyek megszúrnak, ha megérinted őket. Az is igaz viszont, hogy a hernyókon át vezet az út a törékeny, gyönyörű pillangókhoz. Ez az átalakulás egy csoda. Ha egyszer már megtörtént ez a metamorfózis, többé nem emlékezünk a hernyóra, csak egyszerűen gyönyörködünk a pillangó szépségében.
Ugyanez zajlik le az én életemben is. Úgy érzem, vannak "hernyóim", amelyek megszúrnak másokat, és emiatt nem kívánnak közel kerülni hozzám. Nagyon nehéz megszabadulni a negatív érzésektől és viselkedési formáktól, de Krisztus követőjeként muszáj változnom. A Szentlélek segítségével levethetem magamról a kisebbségi érzéseimet, a dühöt és az önzést. Mindez időt vesz igénybe. A folyamat nem könnyű, de erre törekedve követhetem Pál apostol tanácsát: "Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával".

Imádság: Drága Istenünk, segíts elhagyni negatív érzéseinket és viselkedésünket! Hatalmad által formáld széppé életünket. Ámen.

Ha hajlandó vagyok változni, Isten át tudja formálni életemet.
Merry Gultom (Nyugat-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGSZABADULHASSUNK A NEGATÍV VISELKEDÉSTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek