2021. április 24. szombat

Köszönet a gyülekezet gondoskodásáért
Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy elégedett legyek azzal, amim van. Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, bővölködésbe és nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban. Azt pedig tudjátok ti is, filippiek, hogy az evangélium hirdetésének kezdetén, amikor eltávoztam Makedóniából, az ajándékozás és elfogadás tekintetében egyetlen gyülekezet sem vállalt velem közösséget, csak ti egyedül, mert egyszer-másszor Thesszalonikába is küldtetek szükségleteimre. Nem mintha az ajándékot kívánnám, hanem azt kívánom, hogy bőségesen kamatozzék az a ti javatokra. Átvettem mindent, és bővelkedem. Megvan mindenem, miután megkaptam Epafroditosztól, ami tőletek jött jó illatú, kedves, Istennek tetsző áldozatként. Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. A dicsőség pedig Istenünké és Atyánké örökkön-örökké. Ámen.

Fil 4,10-20.

BŐSÉGES ÁLDÁS

Mert Istennek van hatalma arra, hogy bőségesen rátok árassza minden kegyelmét, hogy mindenben mindenkor, minden szükségessel rendelkezzetek, hogy bőven teljék minden jótéteményre. (2Kor 9,8)

A mobiltelefonomon a "jegyzet"-be beírom a dátumot és a körülményeket, amikor csak érzem Isten jelenlétét és vezetését. Majdnem két éve kezdtem el ezt a gyakorlatot, és mára már ezerszámra vannak bejegyzett tételek. Néha a mindennapok forgatagában figyelmen kívül hagyjuk Isten munkáját az apró részletekben. Még ha érezzük is Isten jelenlétét a nagy eseményekben, fel kell ismernünk, hogy ő a legkisebb dolgokban is vezet bennünket, és sokszor ennek van a legnagyobb jelentősége.
Ahogy pörgetem ezt a listát, világos, hogy Isten a napjaim minden percében jelen volt, és eszerint kellene élnem szavaimmal és tetteimmel. Nincs olyan apró cselekedet, ahol ne érezhetnénk Isten befolyását. Ha rászánjuk az időt, hogy ezt tudomásul vegyük, akkor életünk minden eseményében fel fogjuk ismerni az ő közreműködését.

Imádság: Mennyei Atyánk! Segíts, hogy ne veszítsük szem elől áldásaidat az életünkben! Emlékeztess bennünket, hogy a legnagyobb áldások a legkisebb dolgokban érkezhetnek! Segíts, hogy a te befolyásodra összpontosítsunk az életünkben! Ámen.

Ma észre akarom venni Isten munkáját az életem legkisebb áldásaiban is.
Andrew Sulgit (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉK ÉREZNI ISTEN JELENLÉTÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Április
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek