2021. április 30. péntek

Jézus így válaszolt nekik: Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! — és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. És amikor imádkoztok, bocsássatok meg annak, aki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket. Ha pedig ti nem bocsátotok meg, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a vétkeiteket.

Mk 11,22-25.

MIÉRT VAGYUNK MEGLEPŐDVE?

Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. (Mk 11,24)

Egy családi nyaraláson a Black Hillsbe (Fekete-hegyek) mentünk, Dél-Dakotába egy kanyargós úton. A hely népszerű volt a turisták körében a vadszamarak miatt, amelyek gyakran legeltek az erdős hegyoldalakon. Napokig beszéltünk arról, hogy látjuk majd a szamarakat, és az 5 éves fiunk izgatottan várta ezt az élményt. Miután több, mint egy órát keringtünk ott, ahol a szamaraknak lenniük kellett volna, mondtam a fiunknak, hogy fel kell adnunk a keresést. A hátsó ülésről egy halk imát halottam: "Istenem, kérlek, segíts az apukámnak megtalálni a szamarakat!"
Elszomorodtam. Hogyan mondjam meg egy ötévesnek, hogy Isten nem mindig úgy válaszol az imákra, ahogy mi várjuk. Épp kezdtem volna nehézkesen magyarázni, amikor bekanyarodtunk, és egy tucat szamarat láttunk. A fehér orrú teremtmények a száraz füvet legelészték az út szélén. Egy boldog sikoly hallatszott a hátsó ülésről. Miközben limitáltam Isten hatalmát, a fiunk imája meghallgatásra talált. Nem hittem, hogy látni fogjuk a vadszamarakat. A mai igében Isten biztat: "mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek". Miért vagyunk meglepődve, ha az imánkra választ kapunk?

Imádság: Urunk, amikor vezetésért és segítségért imádkozunk, tölts el minket hittel, ahogy a válaszokat keressük! Ámen.

A hit az alapja az imádságomnak.
David Knisely (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek