2021. május 4. kedd

Az ő isteni hatalma megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. Ezek által drága és hatalmas ígéreteket kaptunk, hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek, és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban. Éppen ezért teljes igyekezettel törekedjetek arra, hogy hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet. Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem lesztek a mi Urunk Jézus ismeretében sem tétlenek, sem terméketlenek.

2Pt 1,3-8.

LELKI KAPCSOLAT

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,16-18)

Ahogy idősödöm, egyre inkább igyekszem fenntartani jó egészségi állapotomat helyes étkezéssel és rendszeres testedzéssel. Mégis, vannak napok, amikor könnyebb és ízletesebb bekapni egy gyorséttermi ételt, mint otthon főzni egy egészségeset. Sokkal vonzóbb elheverni a kanapén, és megnézni egy filmet, mint a 40 perces ebéd utáni sétát elvégezni. Tudom, hogy hosszú távon jobban és elégedettebbnek fogom érezni magam, ha megteszem ezt a külön erőfeszítést, de az ezzel járó jutalom elnyerése önfegyelmet követel.
A lelki egészségem vonatkozásában is így van. Fegyelem szükséges az Istennel való szoros közösség fenntartása érdekében. Olyan sok figyelemelterelő tényező van ma a világban körülöttünk! Néha önuralmat kíván elfordulni olyan dolgoktól, mint az e-mail leveleink és a közösségi média figyelemmel kísérése, és letelepedni a bibliaolvasáshoz és az imádsághoz. Igeszakaszunk emlékeztet, hogy Isten azt akarja, örüljünk, imádkozzunk és hálát adjunk. Ha törekszünk erre naponta, az Istennel való lelki közösség lehet a jutalmunk.

Imádság: Drága Urunk, segíts félretennünk a zavaró körülményeket, hogy áldott időket tölthessünk veled! Ámen.

Isten igéjének naponkénti olvasása és az imádság által javíthatom lelki egészségemet.
Linda L. White (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGÉSZSÉGÜK ÉRDEKÉBEN SÉTÁT TEVŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek