2021. július 3. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.
Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy elégedett legyek azzal, amim van. Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, bővölködésbe és nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,4-13.

KRISZTUS A MI ERŐSSÉGÜNK

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4,13)

Nagyapám volt az egyetlen férfi a házunknál, és ő volt a fő kenyérkereső. Egy hentesüzlete volt, és emlékszem, hogy mindig a legszebb húsokat hozta a konyhára. Mindig megvolt az iskolai egyenruhánk, cipőnk és minden szükséges iskolai felszerelés. Bár nem voltunk gazdagok, soha nem szenvedtünk hiányt.
Minden jól ment, mígnem nagyapa szívrohamot kapott, és meghalt, mielőtt a kórházba vihettük volna. Halála nagyon fájdalmas volt az egész család számára. Senki sem maradt, aki gondoskodott volna rólunk vagy az üzletről, mert nem tudtuk, hogyan tegyük azt. Idővel elveszítettük az üzletet a megnövekedett adósság miatt. Ahol egykor kényelmes életet élvezhettünk, most nélkülözést kellett szenvednünk.
Az egyik bibliaórán a gyülekezeti ifjúsági csoportban Pál Filippi levelét tanulmányoztuk. Pál, Isten szolgája sok hányattatást szenvedett, de szilárdan megmaradt a hitben, és hálát adva dicsőítette Istent.
Bizodalmunkat és hitünket Krisztus hatalmába vetve családunk túljutott a nehézségeken, túléltük a nehéz időket. Tudtuk, hogy Isten gondoskodni fog szükségeinkről.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy segítesz megbirkózni a bajokkal, és családot, szerető hozzátartozókat adtál. Ámen.

Bajaink meg sem közelítik Krisztus hatalmát.
Ysanny Luciano Guzman (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK A FŐ KENYÉRKERESŐT ELVESZÍTŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek