2021. július 12. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

MÁSOK VIGASZTALÁSA

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,3-4)

Éppen befejeztem a középiskolát, amikor édesapám meghalt. A ravatalnál úgy éreztem, hogy az egész világ összeomlik, ahogy a nekem tett ígéretekre gondoltam, hogy gondoskodik rólam és támogatja a továbbtanulással kapcsolatos elképzeléseimet.
Sírtam, és képtelen voltam megvigasztalódni. Aztán úgy éreztem, mintha Isten ezt suttogná: "Édesapád halott, de Mennyei Atyád él és gondoskodik rólad." Azóta, Isten segítségével, megszereztem az első és második egyetemi diplomámat is.
Isten vigasztalása képessé tesz mások vigasztalására, akik hasonló fájdalmakon mennek át. Mióta meghalt az édesapám, sok barátom vesztette el valamelyik családtagját, és szomorúan gyászolt. Minden alkalommal megosztottam velük Isten szavait, és azt, hogyan segített át a megpróbáltatásokon.
Isten nem hagy cserben a nehéz időszakokban, és tapasztalatunk mások számára áldás lehet. Istenben vigaszt találhatunk, és bátorságot meríthetünk, hogy másoknak segítsünk, akik hasonlóan szenvednek. Bármilyen fájdalmat érzünk ma, Isten vigasztalása megtart minket, és segít, hogy másokról gondoskodjunk.

Imádság: Urunk, segíts megérteni, hogy a bajban tőled kapott vigasz hogyan adhat másoknak is megnyugvást. Ámen.

Ma megosztom másokkal az Istentől kapott vigaszt.
Olaiya Muyiwa Benralph (Szövegségi Fővárosi Terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK SEGÍTSÉGÉRT ÉS VIGASZÉRT A NEHÉZ IDŐKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek