2021. július 16. péntek

Jézus ezt a példázatot mondta nekik: Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat. Mondom nektek, hogy ugyanígy egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akiknek nincs szüksége megtérésre.

Lk 15,3-7.

ELVESZETT ÉS MEGTALÁLTATOTT

Bolyongok, mint az eltévedt juh. Keresd meg szolgádat, hiszen nem feledkeztem meg parancsolataidról. (Zsolt 119,176)

Néhány évvel ezelőtt elveszett nagyszüleim kutyája, Lady. Mindenfelé keresték, a mezőtől kezdve az erdőig, a belvárostól egészen a szomszédos városig.
Egy hétre rá, amikor Lady-t még mindig nem találtuk, már kezdtük elveszíteni a reményt. Apukám egy utolsó próbálkozásként a keresésére indult a mezőre. Nagyjából egy óra múlva hazaért. Ahogy kinyitotta a bejárati ajtót, mindenki örömére Lady berontott a házba, és egyenesen a nagyszüleimhez rohant.
Néha eltereli figyelmünket a világ számtalan érdekessége. Sokkal több a teendőnk, mint az időnk. Iskola, munka, a gyerekeinkről és a szüleinkről való gondoskodás, iskolán kívüli események, és még ezernyi dolog tölti ki az időnket. Már majdnem kicsúszik alólunk a talaj. Ha azonban Lk 15 történetét felidézzük, megnyugvást találhatunk, hogy Isten folyamatosan keres minket, ahogyan a jó pásztor keresi az elveszett bárányt. Ha eléggé lelassítjuk életünket, hogy Isten jelenlétére figyeljünk, egy megújult életnek örülhetünk - a mi életünknek!
Lady kapcsán megújult a hitem Istenben, aki keres, megtalál, és visszahoz minket egy örömteli együttlétbe. Ahogyan a jó Pásztor megteszi ezt a bárányáért.

Imádság: Urunk, amikor elveszettnek érezzük magunkat, emlékeztess, hogy te a közelben vagy, és hazavezetsz. Ámen.

Nem számít, milyen elveszettnek érzem magam, Isten mindig meg fog találni.
Josey McChesney (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESŐ- ÉS MENTŐCSAPATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek