2021. július 18. vasárnap

Amikor Salamon befejezte ezt az egész imádságot és könyörgést, amellyel az ÚRhoz imádkozott, fölkelt az ÚR oltára elől, ahol eddig térdelt, és kitárta kezeit az ég felé. Fölállt tehát, és fennhangon így áldotta meg Izráel egész gyülekezetét: Áldott az ÚR, aki nyugalmat adott népének, Izráelnek egészen úgy, ahogyan megígérte. Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket Mózes, az ő szolgája által megígért. Legyen velünk Istenünk, az ÚR, ahogyan őseinkkel volt. Ne hagyjon el bennünket, és ne vessen el magától! Fordítsa oda magához szívünket, hogy mindenben az ő útjain járjunk, és megtartsuk parancsolatait, rendelkezéseit és törvényeit, amelyeket őseinknek adott. Ezek a szavak pedig, amelyekkel az ÚR színe előtt könyörögtem, legyenek éjjel-nappal Istenünk, az ÚR előtt, hogy pártolja az ő szolgájának és népének, Izráelnek az ügyét, amiben csak napról napra szükséges. Hadd tudja meg a föld minden népe, hogy az ÚR az Isten, nincs más. Legyen a szívetek teljesen az ÚRé, a mi Istenünké, járjatok rendelkezései szerint, és tartsátok meg parancsolatait úgy, mint ma!

1Kir 8,54-61.

ISTEN SOSEM HAGY EL

Legyen velünk Istenünk, az ÚR, ahogyan őseinkkel volt. Ne hagyjon el bennünket, és ne vessen el magától! (1Kir 8,57)

2001-ben egy környékünkön élő család szörnyű veszteséget élt át. Egyik nap tűz ütött ki a házukban. Senki sem volt otthon, de a ház teljesen leégett. Csupán az a ruhájuk maradt meg, amit aznap viseltek. Nem volt megtakarításuk, és a házra sem kötöttek biztosítást.
A tűzeset után a család rengeteg segítséget kapott attól a gyülekezettől, ahol az édesapa lelkipásztor volt. Egy hölgy felajánlotta, hogy lakjanak a lakásában teljesen ingyen. A barátok pénzt gyűjtöttek egy új ház építésére. Isten kirendelt minden szükséges eszközt a folyamat minden szakaszában, és ma a család már egy új otthonban lakhat.
Láttam Isten kegyelmét a katasztrófa közepette is. Ő soha nem hagy el minket, és arra sarkall, hogy nyissuk meg szívünket, segítsük a bajban lévőket. Pál apostol arra tanít a Fil 4,14-ben: "Jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban." A szomszédaimmal történtek megtanítottak, mennyire fontos a nehéz időkben is testvéreink mellett állnunk. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy szeressük és segítsük egymást!

Imádság: Kegyelem Istene, köszönjük nagy szeretetedet, irgalmadat és segítségedet minden nehézségünkben. Ámen.

Semmilyen körülményben nem hagy el Isten.
Oleg Tservonoi (Tallinn, Észtország)

IMÁDKOZZUNK OLYAN CSALÁDOKÉRT, AKIKNEK LEÉGETT AZ OTTHONUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek