2021. július 21. szerda

Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Mt 5,13-16.

A LEGJOBBAT KIHOZNI

Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. (Mt 5,13)

Egy gyors ebédet főztem, és a sütőtökkrémleves finom illata megcsapta az orromat. Tettem bele csirkehúst, fűszereket és néhány zöldséget. De amikor levettem a fedőt, és megkóstoltam, rájöttem, hogy a nagy sietségben elfelejtettem a sót.
Gondosan kimértem és beleraktam két teáskanál sót, és elgondolkodtam, hogy mi olyan különleges ezekben a kis fehér kristályokban. Só nélkül még a legjobb étel is ízetlen. A só feloldódik, és a legjobbat hozza ki a körülötte levő hozzávalókból.
Azt hiszem, a só nagyon jól érzékelteti, mire hívta el Isten az egyházat: váljunk olyan emberekké, akik jó irányba befolyásolják a világot, és adnak valami újat azoknak, akik körülöttük élnek. Micsoda szégyen, ha a sok elfoglaltságom közepette elfelejtek só lenni! Már egy kis szemcseként is olyan sokat tehetek! Azonban együtt, testvérekként Krisztusban hozzáadhatunk valamit a világhoz, és megváltoztathatjuk az élet ízét, bármerre is járjunk a világban.

Imádság: Drága Urunk, segíts sóvá lennünk, bármerre is járunk! A te jelenléted ragadjon meg és formáljon át másokat is körülöttünk! Ámen.

A hitemmel a legjobbat hozhatom ki másokból.
Amorelle Browne (Grenada)

IMÁDKOZZUNK A SZAKÁCSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek