2021. július 22. csütörtök

Dávidé.
Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék? Ha rám támadnak is a gonoszok, szorongató ellenségeim, hogy marcangoljanak engem, majd megbotlanak, és elesnek. Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom.
Egy dolgot kérek az ÚRtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az ÚR, és gyönyörködhessem templomában. Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem.

Zsolt 27,1-5.

VÁLTAKOZÓ ÁRNYÉK

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

A nap melege az ablakhoz csalogatott. Hosszú árnyékokat vettem észre a hófödte talajon, ahogy a kopár fák eltakarták a napsugarakat. Szellőtől susogtak a faágak, és mozogtak az árnyfoltok. Ahogy ezt a kontrasztot szemléltem, rájöttem, hogy árnyék csak akkor keletkezik, ha van fény. Lehet, hogy elborítanak a sötétség árnyai, de a fény még mindig ott van.
Eszembe jutott, hogy amikor petefészekrákkal diagnosztizáltak, a kétségek, félelem és szorongás árnyai jelentek meg az életemben. Több kérdésem volt, mint válaszom: Túl fogom élni? Milyen mellékhatásai lesznek a kemoterápiának? Mi lesz a jövőmmel?
A műtét és a kemoterápia közepette fénysugarak jelentek meg a nagy sötétségben. Visszaemlékeztem, hogy Isten milyen jóságos és hűséges volt a múltban, és szavainak igazsága a remény, hit és békesség fényét gyújtotta a szívemben.
Életkörülményeim változtak, de Isten sohasem változik. Ő a világosság, ami ragyog a sötétségben. Bár árnyakkal találkoztam abban az időszakban, azok később eltűntek. Isten fénye átjárta a sötétséget, majd reménységet és bátorságot kínált számomra, amire szükségem volt, hogy szembenézzek a kihívásaimmal.

Imádság: Világosság Istene, amikor a félelem és szorongás erőt vesz rajtunk, segíts a szeretetedre emlékeznünk! Ámen.

Ha elborítanak is az árnyak, rátalálhatok Isten fényére.
Joanie Shawhan (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A PETEFÉSZEKRÁKBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek