2021. július 27. kedd

Ekkor odament az egyik írástudó, aki hallotta őket vitázni, és mivel tudta, hogy Jézus jól felelt nekik, megkérdezte tőle: Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül? Jézus így válaszolt: A legfőbb ez: "Halld meg, Izráel: Az Úr a mi Istenünk, egyedül az Úr!" és: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!" A második ez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat. Az írástudó ezt mondta neki: Úgy van, Mester, helyesen mondtad, hogy egy Isten van, és rajta kívül nincsen más; és ha szeretjük őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből, és ha szeretjük felebarátunkat, mint magunkat, sokkal több az minden égő- és véresáldozatnál. Jézus pedig látva, hogy okosan felelt, ezt mondta neki: Nem vagy messze Isten országától. És többé senki sem merte őt megkérdezni.

Mk 12,28-34.

KIRÁLYI TÖRVÉNY

Ha betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: Szeresd felebarátodat, mint magadat! - helyesen cselekesztek. (Jak 2,8)

Nem sokkal az esküvőnk után feleségemmel elmentünk egy szendvicsezőbe. Már éppen nekikezdtünk volna az étkezésnek, amikor egy férfi szakadt ruhában felénk pillantott, és ennivalót kért tőlünk. Úgy tettem, mintha nem is vettem volna észre, de a feleségem ránézett, és nekiadta a szendvicsét. Kis ajakbiggyesztéssel arra gondoltam, milyen ésszerűtlen is volt mindez. Sokkal könnyebb megszabadulni egy ilyen koldustól, ha adunk neki egypár pénzérmét, mint ilyen drága ennivalót vásárolni neki.
Miután hazaértünk, eltűnődtem az eseten. Szégyelltem magam, amiért úgy viselkedtem. Önző voltam. Eszembe jutottak az én áldásaim. Azokat az áldásokat Isten kegyelméből kaptam, és nem az én törekvéseim eredményei. És Isten azt akarja, hogy megosszam az áldásokat mindenkivel.
Amikor lehetőségem adódott valamit megosztani, én csak a maradékból akartam adni, például annak az embernek. Elbuktam a fenti királyi törvény gyakorlatában, mert fontosabbnak tartottam, hogy saját kedvemre tegyek, mint annak az embernek a szükségét. Nem úgy szerettem őt, mint önmagamat. Isten Jézus Krisztuson keresztül megmutatta, hogyan kell szeretnünk felebarátainkat. Jézus nemcsak tanította nekünk a királyi törvényt, de meg is élte, feláldozva önmagát a kereszten.

Imádság: Istenünk, töltsd meg szívünket együttérzéssel, hogy másokat is úgy tudjunk szeretni, mint önmagunkat! Ámen.

Hogyan fogok ma valakit úgy szeretni, mint önmagamat?
Hitesh J. Solanki (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK NAGYLELKŰSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek