2021. július 30. péntek

Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelőtt legyetek kitartóak az egymás iránti szeretetben, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymás iránt vendégszeretők zúgolódás nélkül. Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,7-11.

KÖZEL AZ OTTHONHOZ

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Amikor nyolcéves voltam, azt mondtam Istennek, hogy misszionárius akarok lenni. Azt gondoltam, hogy csak ebben a szolgálatban mutathatom meg neki teljes elkötelezettségemet.
Ahogy cseperedtem, megpróbáltam mindent megtenni, hogy a misszionáriusi álmaim teljesüljenek, de az ajtók mindig bezáródtak. Nem értettem, Isten miért nem akar használni engem.
Végül Isten egy feleség, anya és kisvállalkozó szerepét bízta rám. Nem az történt, amit elképzeltem, és voltak időszakok, amikor csalódott voltam. De Isten elkezdte megmutatni, hogy abban kell hűségesnek lennem, amivel megbízott. Az ő tervében nem szerepelt, hogy egy távoli ország misszionáriusa legyek, hanem hogy a mindennapi életemben álljak az ő szolgálatába.
Bármi is a foglalkozásunk, vannak emberek körülöttünk, akiknek szükségük van Isten szeretetére. Isten azt szeretné, hogy ott szolgáljunk, ahol épp vagyunk. Ha egy szomszédunk nehéz időszakon megy keresztül, egy üdvözlőlap, egy látogatás vagy egy kis házi koszt felelet lehet Isten hívására. Hasonlóan, ha egy idős ismerős szeretne eljutni az orvoshoz, legyünk készek segíteni neki! Amikor Krisztus kezévé és lábává válunk a környezetünk számára, akkor leszünk igazi misszionáriusok.

Imádság: Atyánk, szolgálni akarunk neked. Mutasd meg számunkra a lehetőségeket, melyeket már elkészítettél! Ámen.

Isten mindennap ad lehetőségeket, melyekkel őt szolgálhatom.
Naomi Fata (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜZLETASSZONYOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek