2021. szeptember 3. péntek

Életem a porhoz tapad: eleveníts meg igéddel! Ha dolgaimat elbeszélem, te meghallgatsz. Taníts meg rendelkezéseidre! Értesd meg velem utasításaid célját, hogy elmélkedjem csodáidon! Nem tudok aludni a bánat miatt, erősíts meg engem igéddel! Tarts engem távol a hazugok útjától, és ajándékozz meg kegyelmesen törvényeddel! Az igaz utat választottam, döntéseidet magam előtt tartom. Ragaszkodom intelmeidhez, URam, ne engedj megszégyenülnöm! Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem.

Zsolt 119,25-32.

JÓL MEGJELÖLT ÖSVÉNY

Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad. (Zsolt 16,11)

Valahányszor csak tehetem, felkeresem Oregon állam gyönyörű Cascade Mountain hegységét. A jól megjelölt turistaösvények egy sor szép látnivalóhoz vezetnek el. Két tanácsot azonban minden túrázó lelkére kötnek: ne kalandozzon el a fő ösvényről; és ne kiránduljon egyedül. Bármelyik tanács semmibe vétele veszélyes lehet, sőt végzetessé is válhat. Bár az út során sok minden csábítónak tűnik, könnyen el lehet tévedni az erdőségekben. Ha egyedül vagy, és eltévedsz, lehet, hogy senki sem talál rád, míg túl késő nem lesz. Sajnos, minden évben figyelmen kívül hagyják néhányan ezeket a figyelmeztetéseket, és súlyos árat fizetnek érte.
Sokszor én is semmibe vettem jó tanácsokat, mentem a magam útján, követve egy olyan életmódot, melyről azt gondoltam, hogy az jobb. Minden esetben megfizettem az árát a tévedésemnek, néha igen súlyosan. Szerencsémre voltak körülöttem jó emberek, akik segítettek visszatalálnom arra az életútra, melyet Isten akarata kijelölt nekem. Megtanultam, néha igen keményen, hogy az Isten útja az egyetlen, melyen békességes és teljes életet lehet élni. Isten kijelölte az utat, melyet követni akarok.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, légy te mindig a vezetőnk, hiszen nélküled bizonyosan elveszünk! Ámen.

Ösvényem mindig világosabb, amikor Isten a vezetőm.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚRÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek