2021. szeptember 17. péntek

Isten fiaié a legszebb örökség
Dávid bizonyságtétele.
Tarts meg engem, Istenem, mert hozzád menekültem! Ezt mondom az ÚRnak: Te vagy az én Uram, rajtad kívül nincs, ami jó nekem. A szentekben, akik a földön élnek, és a dicsőségesekben telik minden kedvem. Sok fájdalmuk lesz azoknak, akik máshoz csatlakoznak. Nem mutatok be nekik vérrel kevert italáldozatot, még nevüket sem veszem ajkamra.
URam, te vagy osztályrészem és poharam, te tartod kezedben sorsomat. Osztályrészem kies helyre esett, örökségem nagyon tetszik nekem. Áldom az URat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm. Az ÚRra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van.
Ezért örül a szívem, és ujjong a lelkem, testem is biztonságban van. Mert nem hagysz engem a holtak hazájában, nem engeded, hogy híved leszálljon a sírba. Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.

Zsolt 16.

KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLET

Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Lk 12,31)

Aerobik órán egy olyan új gyakorlatot tanultam, ami a nyújtást és az egyensúly megtartását ötvözi. Egy mély előredőlést követően az ember lábujjhegyre áll, kitart egy ideig, miközben a karjait széttárja. Ez egészen könnyen ment addig, mígnem a figyelmem elterelődött. Hirtelen az egyensúlyozás már nehéz volt. Ebben a pillanatban az edző azt mondta: "Ha kiesel az egyensúlyodból, állj vissza alaphelyzetbe, és kezdd újra!" Így is tettem, és lám, az egyensúlyom helyreállt.
Hányszor és hányszor eltereli valami a figyelmünket a való életben is, és ezáltal kiesünk az egyensúlyunkból! Rá kell jönnöm, hogy muszáj gyakrabban szünetet tartanom ebben az őrült, mozgalmas és csodálatos életben, hogy visszaálljak az alaphelyzetbe, és újra megtaláljam az egyensúlyom. Nem számít, milyen rendezettnek és fegyelmezettnek érezzük magunkat reggel ébredéskor, a különböző elterelések szembejönnek. Amikor időt szakítunk arra, hogy imában és az ige olvasásában - Isten vezetését, vigasztalását és sugallatát keresve - újratöltődjünk, akkor hitben járhatunk Istennel.

Imádság: Drága Atyánk, amikor az élet sűrűjében járunk, vonj közelebb magadhoz! Segíts az akaratodat keresni és a te utadon járni! Ámen.

Ha Istent keresem először, az egyensúlyom helyreáll.
Belinda Jo "B. J." Mathias (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK PIHENÉSRE ÉS ÚJ KEZDETRE VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek