2021. szeptember 20. hétfő

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jót, amelyet megígértem, és visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek — így szól az ÚR —: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok — így szól az ÚR —, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül; mindenhonnan, ahová csak szétszórtalak — így szól az ÚR —, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek titeket.

Jer 29,10-14.

A VÁLTOZÁSSAL SZEMBENÉZNI

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Anyukám sírt, amikor hátat fordítottam és elindultam a főiskolai kollégium felé. Én repültem ki először a családi fészekből, és ezt velem együtt nagyon nehezen kezelte. Amellett, hogy családomnak búcsút mondtam, ott kellett hagynom a legjobb barátaimat, a gyerekkori otthonomat és mindazt a melegséget, amit ezek jelentettek. Tudtam, hogy amikor legközelebb visszatérek, minden más lesz. Az otthon maradt barátaim is már továbblépnek, és a családomhoz fűződő kapcsolat sem lesz már ugyanaz. A telefonhívások és az üzenetek ellenére is éreztem az eltávolodást.
Nehezen küzdöttem meg a gondolattal, hogy az életem ilyen gyorsan változik. Imádkoztam, merengtem Isten igéjén, és a vezetését kértem. Ahogy a tanítványoknak el kellett fogadniuk, hogy Jézus elmegy, és a korábbi életformájuk megváltozik, emlékezetembe idéztem, hogy Isten vezetett ide, és én követtem őt.
Habár a búcsúzások nehezek voltak, tudom, hogy a jövőre készítettek fel. Hálássá és optimistává tesz a tudat, hogy Isten tervei közé tartoznak a változások is. Isten velünk van minden lépésünknél, még akkor is, ha az utunk egy új irányba visz.

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess minket, hogy mindig bízzunk benned, és maradjunk reménykedők a változások előtt is. Tarts minket az igazságosság ösvényén, amikor az általad kijelölt célokat teljesíteni igyekszünk! Ámen.

A változás része Isten jó tervének az életemre nézve.
Collin Kelly (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ FŐISKOLAI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek