2021. szeptember 23. csütörtök

Jákób tusakodása
De fölkelt még azon az éjszakán, fogta két feleségét, két szolgálóleányát és tizenegy gyermekét, és átkelt a Jabbók-gázlónál. Fogta és átvitte őket a patakon, majd átvitte mindenét, amije volt. Jákób pedig ott maradt egyedül. Ekkor Valaki birokra kelt vele, egészen hajnalhasadtáig. De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, úgyhogy kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja, miközben vele birkózott. Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz. Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél. Jákób azt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő így válaszolt: Miért kérded a nevemet? És megáldotta őt. Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet, és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.

1Móz 32,23-31.

EGY SÖTÉT ÉJSZAKA ISTENNEL

Neked adom a sötétség kincseit, az elrejtett drágaságokat, hogy megtudd: Én vagyok az ÚR, aki téged néven szólított, Izráel Istene. (Ézs 45,3)

Sok évvel ezelőtt egy szombat reggelen a legjobb barátom autóbalesetben meghalt. A nap nagy részét a családjával töltöttem, aztán este az ágyamban nagyon rám tört a veszteség fájdalma. Istenhez kiáltottam, de úgy éreztem, nem válaszol. Azon tűnődtem, vajon Isten nem figyel rám? Aztán eszembe jutottak Jákób szavai az angyalhoz: "Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz." (1Móz 32,27). Ezért így imádkoztam: "Istenem, tudom, hogy itt vagy, és ki fogok tartani, míg nem válaszolsz". Ebben a pillanatban hirtelen eltöltött Isten jelenléte és békessége. Mindig emlékezni fogok ennek a sötét éjszakának az erejére és bensőségességére.
Ha olyan hívőkkel beszélgetünk, akik megtapasztalták az élet legsötétebb mélységeit, egy különös igazságot fedezhetünk fel: ezekben a mélységekben sokkal tisztábban látták Isten legértékesebb kincseit. A kiengesztelhetetlen fájdalom vagy betegség idején leírhatatlan szeretetet és vigasztalást találtak Istenben.
Isten legértékesebb ajándékai közül néhányra a sötétségben találunk rá. Mivel Isten velünk van, még a legfájdalmasabb élményeink is rejthetnek életre szóló kincseket.

Imádság: Istenünk, a kétségbeesés idején tedd erőteljesen láthatóvá a jelenlétedet számunkra! Ámen.

Isten legértékesebb ajándékait sokszor váratlan helyeken kaphatom meg.
Valerie Byrant Bennett (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI EGY BARÁTJÁT GYÁSZOLJA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek