2021. szeptember 28. kedd

Alexandrosz, a rézműves sok rosszat követett el ellenem. Megfizet majd neki az Úr cselekedetei szerint. Te is őrizkedj tőle, mert igen hevesen ellenállt a mi beszédeinknek. Első védekezésem alkalmával senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. Ne számítson ez bűneik közé! De az Úr mellém állt, és megerősített, hogy elvégezzem az ige hirdetését, és a népek valamennyien meghallják azt. Azután megszabadultam az oroszlán szájából. Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön-örökké. Ámen.

2Tim 4,14-18.

MEGERŐSÖDVE

De az Úr mellém állt, és megerősített, hogy elvégezzem az ige hirdetését, és a népek valamennyien meghallják azt. Azután megszabadultam az oroszlán szájából. (2Tim 4,17)

Minden közeli széket átnéztem a konferenciateremben, de a kézitáskám nem volt ott, ahol hagytam. A szívem hevesen vert, amint végigmentem a széksorok között. Végül az utolsó sor legvégén az egyik szék alatt megláttam a szélesre nyitott táskámat. Mindkét tárcámat ellopták. Nem tudtam elhinni, hogy ez megtörtént velem. Néhány vezetőnek és szervezőnek meséltem az esetről. Ők másként ítélték meg a történteket, én pedig elkezdtem önmagamat okolni azért, hogy nem voltam körültekintő.
Senkin sem látszott, hogy valóban megértett volna, és nagyon nehéz volt szembesülnöm azzal a ténnyel, hogy eltűntek a tárcáim. De néhányan, mint Michelle barátom és anyukám, együtt éreztek velem, és anyagilag is a segítségemre siettek, "az Úr mellém állt, és megerősített" (2Tim 4,17). Isten jelenléte különösen nagy vigasztalást jelentett, amikor egyedül voltam, és ezen a szerencsétlen eseten gondolkodtam.
Amint tovább elmélkedtem az igén, sikerült rendbe jönnöm, és bízni Isten megújító erejében. Van úgy, hogy senki sem érti meg, min megyünk keresztül, de biztosak lehetünk benne, hogy az Úr mindig mellettünk áll és megadja a szükséges erőt.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy mindig mellettünk állsz és megerősítesz. Jézus nevében. Ámen.

Amikor kimerült vagyok, emlékezem, hogy az Úr közel van és megerősít.
Vimbai Chizarura (Kelet-Mashonaföld, Zimbabwe)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK ELLOPTÁK AZ IRATAIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek