2024. március 1. péntek

Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek. Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt, nem követtek el álnokságot, hanem az ő útjain jártak. Te megparancsoltad, hogy utasításaidat pontosan megtartsák. Bárcsak állhatatosan járhatnék utadon, megtartva rendelkezéseidet! Akkor nem vallanék szégyent, ha figyelnék minden parancsolatodra. Tiszta szívből adok hálát neked, tanulva igazságos döntéseidet. Megtartom rendelkezéseidet, ne hagyj el engem soha!

Zsolt 119,1-8.

IMA-FORMA

Boldogok..., akik az ÚR törvénye szerint élnek. (Zsolt 119,1)

A férjemmel, Garyvel szeretünk reggelente sétálni. Élvezzük a friss levegőt, megbeszéljük a problémáinkat, és terveket készítünk. A napi sétáink időszakában alig várom, hogy kimozduljak és mozogjak; energikussá tesz. Azokon a napokon viszont, amikor rossz az idő, hajlamos vagyok a kényelmet választva begubózni a házba, és hagyom, hogy Gary egyedül sétáljon. Minél tovább kerülöm a sétát, annál kevesebb lelkesedést érzek iránta.
Az imaéletem is hasonló mintát követ. Amikor csak néhány gyors és felületes imát mondok, az imáim csak siklanak a felszínen, mint egy lapos kavics a tavon. Ha azonban időt szánok hosszabb, mélyebb imádságra, újra lelkesebben fordulok Istenhez. Az ima ekkor a napom rendszeres és tartalmas részévé válik.
Mindannyiunk életében vannak területek, ahol lelkileg fejlődhetnénk. Hasznosnak vélem, ha kitűzünk egy célt, például mindennap elolvasunk egy részt a Bibliából, vagy minden reggel meghatározott időt szánunk az imádkozásra. Jó, ha keresünk valakit, aki számonkér minket, mindaddig, amíg ez a szokás az életünk természetes részévé válik. A reggeli séták javíthatják az egészségünket, az Istennel való járás pedig gazdagítja a lelket.

Imádság: : Hűséges Istenünk, köszönjük neked mindazokat a módokat, amelyek révén közelebb kerülhetünk hozzád. Segíts, hogy naponta Szentlelked jelenlétében járjunk! Ámen.

Igyekszem Istennel járni minden nap.
Susan Thogerson Maas (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ IMÁDKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek