2024. március 2. szombat

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? Hiszen Krisztus Jézus az, aki meghalt, sőt feltámadt, aki Isten jobbján van, és esedezik is értünk. Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: „Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat.” De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,32-39.

KÖZELEDÉS ISTENHEZ

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. (Zsid 4,16)

Illatosítószerként általában kölnit használtam, de le kellett állnom vele, mert a lányom asztmás, és ugyanabban az irodahelyiségben dolgozunk. Az orvosa azt tanácsolta neki, kerüljön mindenféle parfümöt és illatanyagot, hogy minimálisra csökkentse az allergiáját. A lányommal szoros kapcsolatban vagyunk, és természetes szokása, hogy gyakran megölelget. Így tehát inkább nem használok kölnit.
Az Ef 5,2 szerint: Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként. Miközben egy kis áldozatot hoztam a lányom érdekében, kezdtem elgondolkodni Krisztus értünk hozott áldozatán. Krisztus feláldozta magát a kereszten, hogy helyreállítsa az elveszett köteléket köztünk és Isten között. Lemondott minden dicsőségéről és fenségéről, hogy mi mindnyájan közel kerülhessünk Istenhez. Azzal, hogy elfogadta és teljesítette Isten akaratát, Krisztus elnyerte Isten áldását és dicsőségét. Most Isten jobbján ül; ő az a kapcsolat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy közel kerüljünk Istenhez.

Imádság: : Jézus, mi Urunk és Megváltónk, hálát adunk neked áldozatodért, amely lehetővé tette számunkra, hogy közeledjünk Istenhez. Jelenléted balzsam, amely jó illatot ad életünknek. Ámen.

Krisztus által közeledhetek Istenhez.
Juan Julio Báez (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZ ASZTMÁS EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek