2024. március 9. szombat

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert van, aki a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Az egyik ember ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken szólást vagy pedig a nyelveken szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,4-11.

MEGOSZTHATÓ MÁSOKKAL

Ezért, ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Özvegy vagyok, és több mint 10 éve élek egyedül. 35 évig éltem házasságban egy csodálatos asszonnyal. A feleségem főzött mindig, így szerencsére a receptjei között felfedeztem egy salátát, melyet nagyon szeretek. Mindennap, amikor otthon vagyok, ugyanezt a salátát készítem. Nemrég, miközben hálát adtam Istennek a salátáért, több felismerés is eszembe jutott.
A salátám összetevői a következők: spenót Kaliforniából, alma Washingtonból, paradicsom Texasból, avokádó Mexikóból, aszalt szilva Chiléből, tonhal Thaiföldről, olívaolaj Görögországból, citromlé Floridából. A salátámnak gyönyörű a színe, állaga, finom az íze és tápláló. Legalább négy kontinensről származó összetevőket egyesít. Minden összetevő jellegzetes, és ha bármelyik hiányozna, rögtön megérezném.
Hasonlóképp, minden egyes ember különleges. Mindannyiunknak van valami különleges adottsága mások felé, és hiányzik, ha nem töltjük be a helyünket. Egyediségünk azt jelenti, hogy tudunk valami újat, frisset nyújtani a világnak. Mi az a friss áldás, melyet Isten kér, hogy vigyünk ma a körülöttünk élők életébe?

Imádság: : Köszönjük Istenünk az élet ajándékát, minden sokféleségében és színességében. Add, hogy Krisztusban megnyilvánuló szereteted áldásait vigyük a világba! Ámen.

Isten irántam való szeretetének áldásait és ajándékaimat meg fogom osztani a világgal.
Torrey Curtis (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A VILÁG NÉPEI KÖZÖTTI EGYSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek