2024. március 13. szerda

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilonba, letöröm az összes zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek. Én, az ÚR vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok. Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át, aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses: Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni — talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek, a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

ISTEN IDEJÉBEN

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,18-19)

Az egyik tavasszal a reggeli sétám során észrevettem, hogy szomszédom téglajárdát készít verandájától az utcáig. Néztem, ahogy heteken keresztül dolgozott, előkészítette a talajt, befedte kaviccsal, majd lerakta a téglákat. Később valami oknál fogva felszedte az út felét, és feltornyozta a téglákat az udvarán. Végül az út elkészült, és a szemetet eltakarította. Ha nem figyeltem volna, akkor úgy tűnt volna, mintha az út egyik napról a másikra készült volna el. De tanúja voltam a folyamatnak: a tervezésnek, mérésnek, a várakozásnak, a felszedésnek és az újrakezdésnek.
Szomszédom járdaépítése illusztrálja, hogy a dolgok időnként nem egyik napról a másikra történnek meg - még akkor sem, ha Isten valami újat kezd az életünkben, és ezáltal növekedésre hív bennünket. Ézs 43,18-19 emlékeztet: tartsam nyitva a szememet, hogy lássam Isten munkálkodását az életemben.
A növekedés egy folyamat - egyszerre egy lépés. Bízhatunk abban, hogy Isten mindig valami újat cselekszik. Ahogy jobban megbizonyosodunk az ő jelenlétéről, várhatjuk Isten új cselekedeteit, hálát adhatunk, és hirdethetjük csodálatos tetteit.

Imádság: : Drága Istenünk, magasztaljuk nevedet, és hirdetjük azokat az új és csodálatos tetteket, melyeket véghez viszel életünkben. Ámen.

Isten mindig valami újat cselekszik az életemben.
Tracie Heskett (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NÖVEKEDNI AKARNAK ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek