2024. március 17. vasárnap

Nektek pedig, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket! Aki arcul üt téged, tartsd oda annak arcod másik felét is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg! Adj mindenkinek, aki kér tőled, és aki elveszi a tiedet, attól ne követeld vissza! És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük! Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!

Lk 6,27-36.

A SZAVAK HATALMA

A gyűlölet viszályt teremt, de minden hűtlenséget eltakar a szeretet. (Péld 10,12)

Egy bátyám van. Hat évvel idősebb nálam, és amikor beállt az USA haditengerészetébe, 13 éves voltam. Ahogy telt-múlt az idő, az amatőr rádiózás jelentette a közös érdeklődést köztünk.
Egy alkalommal, amikor családommal meglátogattuk, ketten visszavonultunk a rádiós szobába, és beszélgetni kezdtünk. Kis idő múlva azt mondta: "Hát te jó sok dolgot gyűlölsz!" A szavai villámcsapásként értek; igaza volt. Gyűlöltem, ahogy egy politikus viselkedett. Utáltam egy bizonyos terméket. Gyűlöltem a jövedelemadót. Akkor döbbentem rá, hogy bár magamat kereszténynek vallom, az életemet sok gyűlölet tölti ki. Szeretném azt mondani, hogy teljesen túljutottam ezen a gondolkodásmódon. Bár már soha nem mondom, hogy gyűlölöm, azért még mindig kritikus vagyok azokkal, akik nem értenek egyet velem.
A gyűlölet és a felsőbbrendűség könnyen bekúszik a beszélgetéseinkbe, megrontja nemcsak a témánkat, hanem még Isten szavát is. "Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott ige" (Péld 25,11). Minden ember Isten képére teremtetett, és megérdemli, hogy igazságosan és tisztelettel bánjanak vele. Arra jöttem rá, ha mélyen az emberekbe tekintünk, magunkhoz hasonló embereket látunk.

Imádság: : Urunk, segíts elkerülnünk a meggondolatlan és negatív szavak csapdáját! Ámen.

Isten arra hív minket, hogy vigyázzunk beszédünkre.
Ken Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AMATŐR RÁDIÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek